Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha az alkohol tényleg hízlal,...

Ha az alkohol tényleg hízlal, akkor az alkoholisták miért nem kövérek?

Figyelt kérdés
2014. máj. 29. 12:46
 1/8 anonim válasza:
Nem az alkohol hízlal, hanem a lőre, amiben benne van, pl. a sörben lévő gabona, a bor meg pálinka hozzáadott cukortartalma.
2014. máj. 29. 12:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert egyébb kalóriát nem visznek be a szervezetükbe. Láttam én olyat aki inkább nem evett csak ihasson.
2014. máj. 29. 13:07
 3/8 anonim ***** válasza:
alig esznek csak egész nap piálnak amikor csak tudnak
2014. máj. 29. 14:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy gramm alkohol 7 kalóriát tartalmaz, ezzel a nagyobb baj csak hogy "üres kalória" , tehát nincs zsír-fehérje-szénhidrát tartalma. Ehhez hozzá jön az egyébb ízesítők kalória értéke (cukor) - Ezt csak a "tényleg hízlal"-hoz írtam.

Az meg hogy egy alkesz egész nap megeszik 3 zsemlét és közben valamilyen fizikai munkát végez, símán lehet még kalóriaminuszban. Nemsok alkeszt láttam bigmac-et és oldalast enni.

2014. máj. 29. 16:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló téved, mert maga az alkohol is hizlal.

Egy gramm alkohol 7 kcal-t tartalmaz.

Viszonyítási alapnak írom csak le, hogy a fehérje és a szénhidrát 4 kcal/g, a zsír viszont 9.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy féldeci 50 fokos pálinkában csak az alkohol miatt van 175 kcal.

Egy korsó 5 százalékos sörben ugyanennyi.

Plusz erre jön rá mondjuk a sör esetében a kb. 40g szénhidrátból származó kcal is.

Amúgy a többiek jól leírták a lényeget; sok alkoholista nem eszik szinte semmit. Sokuknak már annyira odavan az emésztőrendszere is, hogy lehet fel sem tudja normálisan dolgozni az ételt.

Sok alkoholistának már tönkrement a mája és két fröccstől is képes berúgni, vagyis nem is fogyaszt sok alkoholt.

Egyébként meg vannak kövér alkoholisták is, csak azokról lehet, hogy nem mondod meg elsőre, hogy alkoholisták, mert nem tűnik annyira leamortizáltnak.

De mit keres ez a kérdés a testépítés témakörben?

2014. máj. 29. 16:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Mert testépítésen belül is téma az alkohol és ilyen szempontból érdekelt.
2014. máj. 29. 17:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Testépítésen belül nem téma az alkohol, mivel a kettő nem fér össze egymással.
2014. máj. 29. 18:44
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a testépítők diétán kívül megvetnék az alkoholt és hogy sosem lehetne fogyasztani. Sokan szoktak kérdezni ezzel kapcsolatban.
2014. máj. 29. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!