Lehetséges így egyszerre fogyni és izmosodni is? Bővebben lent.
175cm magas, 80 kg vagyok. Van rajtam kb 8-10 kg zsírfelesleg, amit le akarok adni.
De szerném, ha valamennyi izom is jönne fel a zsírvesztéssel együtt (tudom, hogy nem fog annyi, mint amennyit zsírból fogyok.)
Minden nap 45 perc szobabiciklizést csinálok és 2 naponta súlyzós edzés kb szintén 45 percet.
Amit eszek: reggel zabpehely a jobbik fajtából, napközben 500 g csirkemell(természetesen alacsony szénhidrát tartalmú köretekkel: zöldség, barna rizs, stb) és 2 adag biotec nitro pure whey gold (általában reggel a zabpehellyel és este).
Tudok így a zsírvesztéssel egyszerre valamennyit izmosodni is?
Tervezem elolvasni a sárga kapszula könyvet, de most nagyon elfoglalt vagyok, ezért kellene gyorsan a válasz. Megy mindenkinek a zöld kéz!
Zsír leadás úgy működik, hogy kevesebb energiát viszel be (ch - zsír - esetleg fehérje / de ebből ritkán lesz energia) így a napi kimaradt energiát a tested más forrásból fogja fedezni - > felhasználja az elraktározott zsírt, esetleg a glikogénraktárakat. (zsírégetés és építés egész nap van, csak ha többet épít mint amennyit lebont, hízol!)
De ha nincs elég kalória/energia amit megeszel, a szervezet nem fog építkezni, sőt még az izmokat is bontaná le, mert az izom mint olyan, elég sok energiát használ (ezért is könnyebb izmosan fogyni). De a szervezet nem fog magával ki*bas*ni, hogy izomépítés miatt több energiát használjon el olyankor mikor amúgyis kevesebb van mint ami szükséges.
De szálkásításnál is kell a súlyzós edzés, hogy a szervezeted ösztönözd, hogy ne akarja lebontani az izmokat (amihez elösszőr nyúlna), ugyanis te használod őket és szükség van rá.
Remélem valamivel érthetőbb így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!