Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan legyen az első kreatin...

Hogyan legyen az első kreatin kúrám?

Figyelt kérdés

Üdv. Jumbo prof. + 100 monohidrate kombóra gondoltam.

első héten 20g/nap kreatin ez eddig világos. A jumboba van nem tudom 6 gramm kreatin asszem akkor csak 15öt szedjek vagy 26jumboval együtt? Meg még hogy suliba járós vagyok egy 5 decis üvegbe viszek kreatint azt egy húzóra kell vagy ehet kortyolni? a többit ha haza értem másik kettőt edzés előtt/után. a feltöltési szakasz után nem tudom meddig kell szinten tartás... Vélemény?/segítség!

2014. márc. 3. 20:03
 1/6 anonim ***** válasza:

A kreatin kúra ideális hossza 8-12 hét. A kreatin bevitel megszüntetésétől kezdve 30 nap alatt tért vissza az izom kreatin szintje a használat előtti állapotra. Ha legalább 4-6 hét pihenőt tartunk a kúrák között, akkor elméletileg teljesen visszaáll az átlagos kreatin szint és megint hasonló hatás várható a kreatintól, mint a legelső alkalmazás esetén. Más források szerint a kúrák lehetnek 4 hónaposak is és ezután 1,5-2 hónap szünet ajánlott.

A jumbot-t minden nap szeded? Mert ugye az edzés után lenne a legjobb. Szerintem ne számold bele az az 5 grammot, mert az krea-mátrix ami a jumboban van. 5g plusz nem árt meg. Lehet kortyolni is, de azért ne 1 napig rohaszd a napon. :) 5dl-ben nem fogod tudni feloldani a napi kreatin beviteledet, meg amúgy is krea mellé több vizet kellene inni, mit egyébként. Tehát szerintem fél literben 5gramm, legalábbis én így csináltam.

2014. márc. 3. 21:49
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ még nicns meg ezt fogom venni most persze 5 gramm kreát 5 decibe oldok majd föl és hideg vagy melegbe? Amúgy mennyit hízok vagy nem is értem a kreatin mit használ csak az erőszint növelését értem ... nem akarom hogy eltűnjön a hatása(látszat ha egyáltalán lessz)
2014. márc. 4. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:

köszi a választ még nicns meg ezt fogom venni most persze 5 gramm kreát 5 decibe oldok majd föl és hideg vagy melegbe? Amúgy mennyit hízok vagy nem is értem a kreatin mit használ csak az erőszint növelését értem ... nem akarom hogy eltűnjön a hatása(látszat ha egyáltalán lessz)

A melegebb, langyosabb vízben jobban oldódik, de ne legyen forró (tea stb). Én pl. szobahőmérsékletű víben oldom, nem innék langyos vizet. :) A kreatinról meg annyit:

A felvett kreatin bekerül a véráramba, áthalad a sejtfalon,vizet visz be az izomsejtbe. Nem jár puffadtsággal, hanem az izomsejten belül történik a vízvisszatartás. Ezen kívül egy olyan "metabolikus" környezetet teremt, mely kedvezőbb az izomnövekedés számára. Tehát a kreatin-monohidrát szedésekor a méréseknél észlelt súlynövekedés a sejtmembránon belüli izomsejt-növekedés, víz. Magyarul a sejten belül megtartott víz lesz a növekedésed, ami kúra után lemegy. Hogy akkor mire is jó a kreatin? Arra, hogy amíg tömegelsz kreával addig az azmaid jobban hidratáltak, ezáltal erőszint nvekedés lehet, ezáltal nagyonn súlyt emelsz ezáltal nagyobb a terhelés, ezáltal teher alatt nő a pálma, az izom is. Plussz a hidratáltság miatt jobban tudja hasznosítani a bevitt fehérjét az izom. Az nagyobb súlyok és a és a jobb tápanyag szintézis miatt, növekedett izom lesz az amit a kreatinkúra hoz. Tehát nem az a víz amit felveszel. Remélem érthetően írtam :D Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de am. szerintem, ha kezdő vagy egy kis plusz fehérje, husi lehet "többet hozna". A kezdők egyébként is gyorsan növekednek, a kreatint késöbbre ajánlják. Jó tápkied de nem kell túlmisztifikálni.

2014. márc. 4. 21:18
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod még annyit szeretnék hogy én nem hajtok arra a nagy izomtömegre olyan mint lazar angelov zyzz meg jeff seid fizikumai tetszenek inkább ezt naturálba ellehet érni?
2014. márc. 5. 16:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Jaj, úgy érzem újabb díszkondis szabadult el. Gyanítom, hogy egyelőre nulla fizikummal rendelkezel (ez most nem sértés), úgy hogy a kreatin most még csak pénz kidobás az esetedben, mivel az izmaid még nem képesek teljes mértékbe felvenni. Másrészt nincs olyan hogy 20g/nap meg ilyenek, a kreatin adag (mint ahogy minden kiegészítő), testtömegtől függ. Egy 120 kilós embernek nyilván nem akkora adagra lesz szüksége bármiből, mint egy 70 kilósnak, szerintem ez elég logikus... Tessék utánanézni. Másrészt inkább felejtsd a Jumbo-t, nem azt mondom hogy f o s, de kevesebb pénzért jobbat ki lehet hozni. Egy fehérjét (MyProtein a legjobb és egyben az egyik legolcsóbb is), sokkal jobban testre tudsz szabni, magadnak kevered az edzés utáni szénhidrátot bele, olyan arányban mint amennyire szükséged van. Ha könnyen hízó vagy, akkor bizony egy szénhidráttal rendesen megtunkolt Jumbo-tól könnyen zsírosodsz. Ha nem terheli anyuék pénztárcáját, akkor nincs nagy baj a Jumbo-val se, de én akkor is fehérje+dextróz kombót ajánlom, olcsóbb és személyre szabhatóbb. Másrészt egy büdös szót nem ejtettél a kajádról. Csak mert basz6od a kiegészítőket a kukába, ha az étrended nincs rendbe. Harmadrészt kezdőknék (meg nem kezdőknél is) az alapkiegészítők a tömegnővelő/fehérje és egy normális multivitamin. Utóbbi fontosabb mint a kreatin, úgyhogy remélem azt se felejtetted el.

És Zyzz nem túl sokat tett le az asztalra, mellesleg drogtúladagolásba halt meg, lehet tippelni mennyire volt naturál... És a felsoroltak nagyon-nagyon szigorú diétákkal tartják a fizikumokat, úgyhogy felkötheted a gatyót ha olyan alkatot akarsz. Egyelőre inkább tűzz ki kisebb célokat, havi 1-3 kiló tiszta izom vagy x kilóval többet pakolni arra a rúdra meg ilyesmik, mert ebbe a lemegyek kétszer és máris ilyen fizikumom lesz dologba az összes h*lye gyerek belebukik, aztán oda a lelkesedés, és két hét után game over. Törődj bele, ez nem egy kétnapos sport, kemény hónapokat, éveket kell beleraknod ha akarsz is valamit elérni.

2014. márc. 7. 16:55
 6/6 A kérdező kommentje:
én tudom már 6. hónapja edzem
2014. márc. 7. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!