Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítők és saját testsulyal...

Testépítők és saját testsulyal edzők miért más ezekben a sportokban az izomepites?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy például ha valaki saját testsulyal edz de testepito etrendje van akkor neki mert nem lesz nagy izomzata vagy lesz neki? Bocsánat hogy ilyen hülyén írók de a telefonom vagy szoftverhibas vagy vírusos lett és nem működik normálisan

2014. febr. 28. 16:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert más a két edzés nyújtotta izomterhelés.
2014. febr. 28. 16:54
 2/8 A kérdező kommentje:
de miben mert ugye ugyanazok az izmok dolgoznak és bizonyos estekvben meg a súly is lehet azonos kifejtened ha lehet
2014. febr. 28. 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Inkább azért, mert a saját testsúlyos gyakorlatokból úgymond hamar "kinősz".

Ha már könnyen megy egy gyakorlat saját testsúllyal(pl. fekvőtámasz), akkor célszerű súlyzós edzést(pl. fekvenyomás) folytatni, mert már csak azzal tudod a megfelelő terhelést biztosítani ahhoz, hogy nőjön az izom.

Vegyünk egy 65 kilós embert - az az ember fekvőtámasszal kb. 30-35(lehet kevesebb, nem tudom) kilót nyom ki.

Ha sima fekvőtámaszból megtud csinálni 100-at egyhuzamban, és még mindig marad benne erő, mert hozzászokott, akkor már nem fog nőni az izma, hanem csak az állóképessége lesz jobb, ami pedig nem a testépítés célja.

A saját testsúly egyébként nagyon jó alapozásra, és el lehet jutni vele egy szintig. De azután a szint után már célszerű súlyzózni, mert saját testsúllyal egyszerűen nem nősz tovább.

2014. febr. 28. 17:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem más semmiben sem.Súlyzózni egyszerűbb meg elterjedtebb is,könnyebb izolálni vele.Magyarul kényelmesebb súlyokkal edzeni.És simán lehet nagy izomzata a saját súllyal edzőnek is.Az Amerikai street workoutosok között rengeteg a szteroid használó és ők nagy állatok lesznek.Akik meg nem használnak,ők megállnak a naturál határnál.Testépítésben versenyszinten meg alap a szteroid,azért (is) olyan nagyok,plusz az izolált edzéssel jobban hozhatóak,kidolgozhatóak az arányok,ami még izmosabb formát eredményezhet optikailag.
2014. febr. 28. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy idő után kinövöd a gyakorlatokat így van. De erre találták fel a súlyövet, hogy magadra kösd és akassz rá 1-2 súlytárcsát. Remek fizikumot lehet felépíteni húzódzkodás,tolódzkodással. No meg emellé bekéne azért venni 1-2 súlyzós gyakorlat: guggolást, felhúzást, mellről nyomást mindenképp, ha az esztétika a cél(persze az erő mellett)
2014. febr. 28. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Mert saját testsulyos eszesnel nehéz novelni a terhelést mig sulyzosnal konnyu.
2014. febr. 28. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem értem miért kellene külön venni, a testépítők is csinálnak saját súlyos gyakorlatokat. Arnold szertint a hát alapgyakorlata a húzódzkodás. Kai Greene-t láttam egy edző videóban kézenállásból fekvőtámaszokkal, tolódzkodással és húzodzkodással melegíteni. A guggolás rúddal szerintem pedig egy testsúlyos gyakorlat plusz súllyal mivel a tested mozgatod, nem pedig direktben a súlyt, mint pl. fekvenyomásnál ahol a test fixen a padon van. Azért, mert a profi testépítők nem csinálnak zászlót meg lábemelést a játszótéreken nem jelenti, hogy csak súlyokkal edzenek.
2014. febr. 28. 19:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönom a válaszokat
2014. febr. 28. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!