Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testtömegindexszel eltudom...

Testtömegindexszel eltudom dönteni, hogy ektomorf vagy mezomorf vagyok?

Figyelt kérdés
Például 15 és 20 között ekto, és 20-30 között mezo. Amúgy 188 cm és 73 kg vagyok, és 20,44 volt az indexem. Sztem az alakom megvan, széles váll keskeny csípő
2014. jan. 4. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:

nem.

a csontok és ízületek vastagságából a bordák fekvéséből,a derék váll arányából és az anyagcseréből szokás megállapítani.

a bmi-t 1980ig használták,elavult,gyenge becslésen kívül másra nem jó és főleg nem arra nem amire te szeretnéd.

2014. jan. 4. 17:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem, az egy baromság. Ha edzel már egy ideje, akkor lehet a 180 centi mellé 90 kiló leszel, jó formában, az pedig azt írja el vagy hízva. Ha koxol valaki, és felépít egy testet, 120 kiló pl 180 centi mellé, kiírja hogy brutál elhízott vagy, pedig csont száraz.
2014. jan. 4. 17:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Most akarok csak kezdeni :) de köszönöm
2014. jan. 4. 17:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Még ha figyelembe is veszed az izom és a zsír arányát a testeden (amit a hagyományos BMI nem tesz meg, ez a nagy hibája) még akkor sem tudod csak az adatok alapján megmondani, hanem az adatok ÉS az életmód alapján, ami oda juttatott. Mert nem mindegy, hogy mennyi evéssel, edzéssel és az sem mindegy, hogy hogyan fogsz kinézni. Érted, extrém ekto is el tud hízni vagy éppen fel is tud magára pakolni nagy izomtömeget, a BMI mégis magas lesz, most akkor hogy mondanád meg róla BMI alapján, hogy ő eredendően pedig ekto? Ugyanígy az endo is lehet nagyon vékony, ha olyan az életmódja.

Ezért tehát, ahogy mondtak, csontozat alapján ránézésre, valamint a személyes anyagcsere tulajdonságokat ismerve, egy tapasztaltabb ember egyből megállapítja.

2014. jan. 4. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!