A Man 2. 0 Légy a legjobb önmagad című könyv, vélemény?
Szerinted ki olvas el egy ilyen első ránézésre is kamu szart?
Legyél alfahím! Meg izmos, meg tökéletes szex!
Ne ítélj el egy embert csak a külseje alapján.
Ugyanígy ne ítélj el egy könyvet csak a borítója alapján.
Gondolom bele se olvastál, csak rögtön fröcsögsz, hogy "kamu szar". De elismerem a borítója alapján én is vonakodva olvastam bele. A benne leírtak hatékonyságáról még nem tudok szót ejteni, de úgy döntöttem mindenképp megéri kipróbálni, mivel úgy ítélem meg, hogy fejlődni biztosan lehet vele, a kérdés, hogy mennyire.
Az egész igazából arra épül, hogy manapság a hormonrendszerünk eléggé szét van zilálva és, ha rendbe tesszük a megfelelő étkezéssel, testmozgással akkor csodákra lehet képes. A külföldi fórumok által akik végigcsinálták elég nagy százalékban elégedettek és ajánlják, illetve van a lehurrogó réteg ott is, akik el sem kezdték csak elolvasták (és nem fogta meg őket), vagy még annyira se voltak hajlandóak.
Sokan kritizálják, hogy az első felében, csak "el akarja adni magát", de igazából inkább csak annyi az egész, hogy egy kis felvezetés (a fentebb leírt alfa szó újradefiniálásával pl, mivel ők nem a köztudatban lévő "alfahím"-re gondolnak) illetve leírja részletesen hogy mi miért és hogy van szájbarágósan tudományos alapon, mert nem csak egy átlagos fitnesz könyvet szeretne amiben leírja az étkezést és az edzést és szevasz, hanem hatni akar az életstílusunkra is. Erre főleg azért is van szükség, mert nekimegy a fitneszipar által diktált trendeknek és az emberek által automatikusan elfogadott, már berögzült kliséknek.
Szóval a borító után én kellemeset csalódtam a könyvben, főleg mivel nekem nagyon tetszett a stílusa is az egésznek.
Én neki is rugaszkodom, szóval majd júniusban még újra jelentkezem majd. :)
Sziasztok!
Egyetértek az előttem szólóval, a könyv külsőre tényleg valami gagyivagányságot sugalló erőltetett amerikai népbutításnak tűnik, de én is megadtam a dolognak az esélyt (bár első körben visszaraktam a polcra). Úgy gondoltam viszont, ha Arnold Schwarzenegger bevállalta hogy megírja a könyv előszavát, akkor LEHET hogy van benne valami hasznosítható.
Amiket írnak benne az tényleg reálisnak mondható, minden állításukat alátámasztják, ami még akár hitelesnek is látszik. A harcosok étrendjéhez tudnám hasonlítani, viszont ez sokkal inkább összeegyeztethetőbb a hétköznapokkal, nem annyira "drasztikus". Ha ezt elolvassa valaki, teljesen összefog zavarodni azzal kapcsolatban, amit eddig a táplálkozásról, a fogyásról, és a testépítésről gondolt. Felveti a kérdést az emberben, hogy akkor mi az igazság. A napi többszöri kis étkezés és 6 után már nem enni, vagy napi 1x vagy 2x és a nagyobb falatokat haggyni-e estére? Mindenki esküszik az igazára, és arra is, hogy a másiké nem egészséges, az övé jobb.
Én csak most kezdtem el, pozitív tapasztalataim vannak. Kapsz étrendet, edzéstervet, meg választ mindenre ami a témával kapcsolatos kérdés lehet, az étrend egyénre szabható. Jó olvasmány, bár néhol tényleg erőltetett, de nincs negatív hatással a téma magjára. Nekem kifejezetten bejönnek a gyakorlatok, és a felépítéseik is, bár nem vagyok szakértő a témában, megmozgatott rendesen.
Kíváncsi vagyok, hogy van e valakinek valami tapasztalata erről? Van valaki, aki már hosszabb ideje csinálja?
Lenyomtam az első fázist (a 4ből) 1-2 nap csúszásokkal. 1 hónapja 98 kiló voltam, 26% testzsírral, 39.7 izommal. Jelenleg 89.3kg vagyok 22.7%testzsír, 41.2 izom, bő egy hónap alatt. Ez majdnem 9kiló fogyás, ebből 5,5kiló zsír ment le.
Az elején nagyon megerőltető volt az edzéssor. 52 perc alatt egyiket se tudtam megcsinálni. 2 hét után 30-35 percre javultam. Az étrendet hihetetlen hamar meglehet szokni. Kb nulla szénhidrát, minden más zsír és fehérje, azt is elég jól sikerült betartani.
Gondoltam leírom hátha valakinek hasznos lesz, úgy döntöttem végigcsinálom, majd írok a 2 fázis után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!