Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A testépítők, miért csak...

A testépítők, miért csak csirkehúst esznek állandóan mikor van több fajta hús is?

Figyelt kérdés
Hülyeségnek tartom ezt a csirke hús divatot, mert szerintem nem halnak bele, ha esznek néha sertés húst vagy halat.
2013. dec. 6. 15:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Valóban, hentesnél ge_i drága minden...
2013. dec. 7. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
Viszont az biztos, hogy minőségi húst ad.
2013. dec. 7. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
Hentesnél drága? Én azt tapasztaltam ott olcsóbb, mint az áruház. A környéken 3 van, 1300 mindenhol a mellfilé.
2013. dec. 7. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim válasza:

A csirkemell legnagyobb előnye, hogy zsírszegény. 1 g zsír 25 gramm fehérjére 100g csirkemellben elég jó. Az ára a húsok között is alacsonyabb, könnyen elkészíthető, fűszerezhető, az íze finom.

Tápanyagprofil szempontjából már nagyon nem jó húsféle.

Hasonlítsd össze pl. a szardíniával (hal). A szírdínia proteinje sokkal jobb biológiai értékű, hasznosulású, és még EPA/DHA esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, tehát Omega3-at, míg a csirkemell csak Omega6-ot. Aki csak csirkét zabál, muszáj hogy egyen halolajat mellé, sokat pl. lenmagolajjal próbálkoznak, aminek hatásfoka elég rossz, mivel tovább kell konvertálja a szervezet a növényi olajat EPA/DHA-vá, ami a halban alapjáraton megvan.

A szardínia kálciumtartalma a tej után a legjobb, D-vitamint és E-vitamint is tartalmaz, amit a csirke nem. Jobb a magnéziumtartalma, a vas és cink tartalma.

Ezek mind tovább növelik a fehérjék hasznosulását. A cink a tesztoszteronképzésért felel (nagyobb izmok), a kálcium az izomösszehúzódásért (intenzívebb edzések), stb.

A halak (makréla, szardínia, lazac) mindenkor verik a szárnyashúsok, mind diétában, mint tömegnövelés alatt.

Más kérdés, hogy drágák. 3-4 ezer forint kilója. de ahogy a csirke emelkedik, lassan 1,7-2,000 kilója, inkább halat veszek. Nekem senki ne mondja, hogy a lazacban lévő 3 g zsír 100g-onként nem fér bele egy diétába pláne ha Omega3.

Tömegnövelés alatt meg pláne. Már egy 80 kilós testépítő is 60-90 g zsírt kell fogyasszon, hol van ehhez a 3g 100g-onként. A zsírosabb szardíniával (12g) és makrélával (8g) már okosabb kell bánni, de az előnyei miatt így is veri a csirkét.

2013. dec. 7. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!