A testépítők, miért csak csirkehúst esznek állandóan mikor van több fajta hús is?
A csirkemell legnagyobb előnye, hogy zsírszegény. 1 g zsír 25 gramm fehérjére 100g csirkemellben elég jó. Az ára a húsok között is alacsonyabb, könnyen elkészíthető, fűszerezhető, az íze finom.
Tápanyagprofil szempontjából már nagyon nem jó húsféle.
Hasonlítsd össze pl. a szardíniával (hal). A szírdínia proteinje sokkal jobb biológiai értékű, hasznosulású, és még EPA/DHA esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, tehát Omega3-at, míg a csirkemell csak Omega6-ot. Aki csak csirkét zabál, muszáj hogy egyen halolajat mellé, sokat pl. lenmagolajjal próbálkoznak, aminek hatásfoka elég rossz, mivel tovább kell konvertálja a szervezet a növényi olajat EPA/DHA-vá, ami a halban alapjáraton megvan.
A szardínia kálciumtartalma a tej után a legjobb, D-vitamint és E-vitamint is tartalmaz, amit a csirke nem. Jobb a magnéziumtartalma, a vas és cink tartalma.
Ezek mind tovább növelik a fehérjék hasznosulását. A cink a tesztoszteronképzésért felel (nagyobb izmok), a kálcium az izomösszehúzódásért (intenzívebb edzések), stb.
A halak (makréla, szardínia, lazac) mindenkor verik a szárnyashúsok, mind diétában, mint tömegnövelés alatt.
Más kérdés, hogy drágák. 3-4 ezer forint kilója. de ahogy a csirke emelkedik, lassan 1,7-2,000 kilója, inkább halat veszek. Nekem senki ne mondja, hogy a lazacban lévő 3 g zsír 100g-onként nem fér bele egy diétába pláne ha Omega3.
Tömegnövelés alatt meg pláne. Már egy 80 kilós testépítő is 60-90 g zsírt kell fogyasszon, hol van ehhez a 3g 100g-onként. A zsírosabb szardíniával (12g) és makrélával (8g) már okosabb kell bánni, de az előnyei miatt így is veri a csirkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!