A testépítés során beszedett "cuccok" mennyire károsak? Egyáltalán károsak?
Van-e bármilyen következménye ezeknek a poroknak,kapszuláknak amiket sokan szednek,és teljesen legálisan lehet venni a boltokban?Gondolok itt a fehérje porokra,kreatinokra, glutaminok,l-karnitin stb..
csak mert pl az L-Glutamin összetevőit elolvastam múltkor ami bioteches guragumi,aszpartám és még rengeteg kicsit sem jó nevű adalék.Hm fincsi....
Aszpartám és guargumi (meg a többi adalék) az általad is fogyasztott, hétköznapi, "normális" kajákban is van, nem kevés. Tehát nem testépítő specialitás.
Ami meg de, az sem káros, mert lényegében tápanyag. De majd jön Dr. Mindentudó, és megmagyarázza, hogy ha valahol amerikában pár gyártó kétes eredetű pörgetői okoztak némi gondot a világtörténelem folyamán, akkor az egyenlő azzal, hogy az egész tápkieg-kategória rossz és kész, és féljünk.
Nem tudom,a guargumi elvileg káros,mert nem tudom melyik növényből nyerik ki ami asszem mérgező,és ahhoz ,hogy ne maradjon benne káros anyag nagyon költésges lenne,és sokszor nem tartják be a szabályokat,mert túl költséges,és ezért veszélyes. aszpartámról meg rengeteg cikk szól már,hogy milyen gondok vannak vele.én nem értek hozzá ,csak azt tudom amit olvasok.
amúgy nem eszek semmi olyat amiben ilyen dolgok vannak(legalábbis nagyon odafigyelek,maximum minimálisat),szóval ez rám nem érvényes,épp ezért tettem fel a kérdést,mert hiába eszek tisztán,ha a táplálék kiegészítőkben meg vannak veszélyes dolgok.
na megnézem akkor ezt a myproteint,mert én tényleg olyat akarok szedni,amiben nincs semmi más.
még annyit az előírásokról,hogy erről is olvastam,hogy elvileg nem nagyon nézik,hogy mit árulnak,tehát simán előfordulhat ,hogy árulnak olyat amiről nem is tudjuk hogy káros.
A hivatalos helyzetek tudtommal a következők:
A guargumi nem káros, csak volt anno 1 szállítmány, amibe bennehagytak némi olyat, amit nem kellett volna, és ezt észrevette valaki, és onnantól konstans paráznak. De azért nem muszáj.
Aszpartám: a szervezetben kezelhető anyagokra bomlik, azoknál lehet gond, akik az egyiket (a fenil-alanint) nem tudják feldolgozni, mert fenilketonúria nevű betegségük van. Másoknak, ha egyáltalán okoz gondot, azt max a rendszeresen evett elmebetegnyi mennyiség. Az ilyen "hozzáérsz és megdöglesz"-típusú pánikkeltések nem igazak.
Persze semmi sem kötelező, ha nem akarsz ilyet, akkor nem kell enni. Én pl. csak a fehérjéért akarok fizetni, nem a guargumiért meg az aszpartámért.
húú ezt végig olvasva egy életre el megy az ember kedve attól,hogy bármi kész élelmiszert vegyen a boltokban...
a szukralózra azért kerestem rá,mert az egyik fehérje összetevőinél ez állt,a cikkben az aszpartámról is szó van. amúgy pont reklámozzák az oldalon a myproteint. annyi tűnt fel,amikor rámentem az oldalra,hogy tele volt vásárlók kommentjeivel ,de így minden egyes nap van vagy 5-6 pozitív kommentár. nem tudom,még jobban megnézem majd az oldalt,meg rákeresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!