Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mik az alapgyakorlatok?

Mik az alapgyakorlatok?

Figyelt kérdés
Van egy Schwarzenegger könyvem és aba vannak edzéstervek, gyakorlatok stb. De viszont az nincs benne hogy pontosan mik is az alapgyakorlatok. Van benne egy rész ahol Reg Park-ról ír hogy ő az alapgyakorlatokra korlátozta az edzését. Pontosan ezekre:-fekvenyomás, húzódzkodás, guggolás, evezés, bicepsz állva, alkargyakorlat, áthúzás, lábnyújtás, vádligyakorlat. De ezek nem terhelnek meg minden izmot sztem. Pontosan mik is az alapgyakorlatok ?
2013. szept. 29. 10:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
hátsó combra nagyon jó a merevlábas felhúzás.
2013. okt. 2. 15:27
 12/13 anonim ***** válasza:

mellre : fekvenyomás , ferde pad (30-45fok) de nyújtsd le fekvetárogatás vagy csigás tárogatás esetleg formálhatod melltolón.

bicepsz: állva egyenes rúd , scott pad , forgatás , koncentrált bicepsz vagy csigán egykezes

hát: húzódzkodás , T-rúd , lehúzás nyak mögé vagy mellhez akár felváltva , evezés vannak a hát szélesítő hát vastagító gyakorlatok fúúú sokminden van....

váll: ülve vállról nyomás , arnold nyomás előreemelés oldalraemelés hátsó váll ez még bonyolúltabb

tricepsz: tolódzkodás ,pumpálás ,szűknyomás, letolás ,eltolás , homlokra engedés , lórugás integetés, egykezes millió fajta

amúgy szerintem nem elég alapgyakorlatokat csinálni de mindenki maga tudja maga érzi h melyikek azok a gyakorlatok amiket pontosan tud csinálni és jól érzi. én azt mondom hiába van valakinek tömege ha nincs szépen kidolgozva nem szép órmótlan gnóm. azért a kar úgy szép ha van formája. először döntsd el h miért akarsz edzeni pl ha biztonsági ór akarsz lenni valahol akkor elég ha nagydarab vagy de ha saját magad miatt edzel szerintem akkor formáld is közben és így legalább egyes kis izomcsoportok is át lesznek dolgozva nem lesz nagy kötött izom. valamint én még javasolnám h nyújtsd le az egyes izomcsoportokat súlyzós gyakorlatokkal..

2013. okt. 2. 17:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát a váll az aztán nagyon bonyolult, 1 nyomás, 1 oldalemelés és egy oldalemelés döntött törzzsel. :P

Egyébként az előző jókat írt. Bár hátra nincs külön szélesítő meg vastagító gyakorlat.

Az alapgyakorlatok olyan összetett gyakorlatok, melynek során több izom is dolgozik, és így nagyobb súlyokat lehet megmozgatni, illetve nagyobb lesz az anabolikus válasz is. Mellre az edzést ferdenyomással kellene kezdeni, előbb-utóbb úgyis lemarad a melled felső része. A lenyújtás egykezes gyakorlatokkal az nem rossz ötlet, ezen az oldalon részletesen kifejtik ezt a nyújtási módot: [link]

Ja és figyeld a testedet, találd meg, hogy neked mi a jó, melyik gyakorlatokat érzed jól, melyik gyakorlatoknál érzed azt, hogy feleslegesen csinálod és jobb lenne helyette más, és akkor inkább csináld azt a mást. Még azt is csinálhatod akár, hogy egy izomcsoport edzést kétfelé szedsz. (Teszem azt a bicepszed sz@r, és csak a csigás scott bicepszet meg az állva bicepszed érzed, a beforgatósat csak akkor, amikor avval kezded az edzést (az én esetemben pl. így van), és akkor szépen szétlehet szedni az edzést, persze csak úgy, hogy a hátat ne zavarja. Szerintem ilyesmiből nem lehet gond.)

2013. okt. 20. 18:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!