Van e értelme, érdemes-e szedni/megvenni ebben az esetben a fehérjeport?
Tömegnövelésen vagyok, most kezdtem el kondizni.
Tudom, hogy nagyon fontos az étrend, olvastam utána stb.
Edzés után fehérje+ dextróz shaket kell inni, a fehérjét mindenképp minimum ilyenkor, a gyors felszívódású cukrot meg csak ekkor.
Ha esetleg étrendben a szánhidrátra és fehérjére nem tudom a napi kiszámolt mennyiséget bevinni, kevesebbet annál, akkor van értelme fehérjeport venni.
A fehérjeport csak edzés után használnám ilyen esetben minimum, de szerintem csak akkor.
Vagy ilyenkor felesleges, ha nincs meg a napi g bevitel chból és fehérjéből?
Mert gondolom, a fehérje meg a ch beépül edzés után az izomba, és az edzéstől és ettől is fejlődik, tehát elvileg akkor hasznos, érdemes lenne venni. Vagy mégse így van, nem érdemes?
Van e értelme, érdemes-e szedni/megvenni ebben az esetben a fehérjeport?
Erre a kérdésre, megint egy sor dolgot fel lehetne sorolni, miért is kell, érdemes, ajánlott, bazi-jóhogy eszemet lehetne írni.
Könyörgőm?!?!?! ha ezt írod..... "Ha esetleg étrendben a szánhidrátra és fehérjére nem tudom a napi kiszámolt mennyiséget bevinni, kevesebbet annál, akkor van értelme fehérjeport venni."
AKKOR levegő általi belégézéssel akarod a fehérjét bepumpálni a kozmikus térből?!?!
Egyáltalán mit tudsz a fehérjéről?!?! Hogyan képzeled az izomnövekedést? Edzés után eszek mondjuk tápkiegben fehérjét (????) a többi napon meg kézrátéttel fejlődsz?!?!
OKÉ a reggeli ébresztő már részemről meg van!
Akkor is érdemes, mert még mindig előrébb vagy vele, ha így pl megvan az 1,5g x ttkg fehérje, mintha csak 1g x ttkg lenne. És számoljunk picit: mondjuk vagy 70kg. Akkor neked kell napi 140g fehérje. Ennek felét beviszed tápkiegből: reggel és edzés után is 35-35g. Persze ehhez neked kb 45-45 grammot kell kimérni, hogy meglegyen a fehérjetartalom, mert ugye 100g proteintápkiegben csak kb 70-80g fehérje van általában.
Marad tehát kb 70grammot kell bevinned szilárd kajából. NA azt meg nehogy már ne tudd megtenni.:) Ez kb 300g hús és még ehetsz túrót tojást is és akkor ennyi hús sem kell.
Szóval nem sok kaja az, hogy ne tudd megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!