Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek?

Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Röviden összefoglalva a problémám az, hogy képtelen vagyok szinte izmot hízni, hájat tudok rendesen, de valahogy a fehérjét nem használom fel vagy nem tudom.

Edzek kb 3 éve és sikerült felhíznom akkorára mint egy disznó de ebből szinte alig van izom. Voltam ilyen orvosi mérésen ahol közölték, hogy nem ártana drámaian lefogynom és végre sportolhatnék valamit. Közöltem, hogy kondizom 3 éve mivel azelőtt meg sovány voltam... Erre néztek a nagy okosok és bekövetkezett a kínos csend.

Ameddig tartottam magam a kondis étrendhez kb 1 évet semmi se változott szinte. Nem kajáltam napi 6x mivel idő hiányában ez elég nehezen megoldható, de a napi 4-5 megvolt. Kondis étrend = csirke, rizs stbstb...

Aztán úgy voltam vele, hogy oké akkor zabáljunk édeset is nyugodtan úgyse számít aztán elkezdtem hízni hájat szépen lassan.

Maga az edzés, nos itt egy darabig fejlődtem aztán pár hónap után egyszerűen nem fejlődött tovább semmi, egyszerűen megrekedtem. Azóta se tartok sokkal előrébb újabb két esztendő elteltével.

Nem török itt profi babárokra de azért ez hatalmas csalódás. Szerettem volna felszedni egy 10 kg izmot és kis felesleget a kezdeti 70kgmra. Most kicsit több vagyok mint 100 és kihoztak valami 35% körüli testzsírt szóval túl sok izom nem lehet benne. A vázizmom is elég alacsony volt, az orvos szabályosan oltott, hogy sportoljak mert nem lesz ez így jó. Kicsit érzem is a vérnyomásom elég pocsék mostanság szóval valami igaza feltehetően van.

A zsigeri zsírom 12/10.

Elnézést a sok rizsáért de muszáj volt körül írjam a problémát, nem vagyok túl optimista, de ha esetleg valaki járt már hasonló cipőben az elmesélhetné a tapasztalatait.

27F.

#zsír #háj #dagadt #izom nincs
2013. júl. 30. 20:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

mert nem össze-vissza kell kajálni, főleg annak, aki hízásra hajlamos. Pontosan kiszámolt étrend kell, 2g x ttkg fehérjével és nálad kb 4-5g x ttkg szénhidráttal. Max heti 0,5kg legyen a tömegnövekedés. Ha több megy rád, akkor visszaveszel a ch-ból, de a fehérje maradjon magas.

De előbb most szálkásíts le és majd kezdd elölről a tömegnövelést.

2013. júl. 30. 20:06
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de szerintem nem teljesen érted a problémám.

Amikor elkezdtem, 1 éven keresztül betartottam minden ami a nagykönyvben van, megkértem egy edzőt kiszámolta nekem a fehérjét és a ch-t. Ebben az egy évben híztam 2 kilót majd fogytam is ennyit a semmitől ... igen. Majd végül 71 kg voltam az egy év lejárta után.

Menet közben jegyeztem ezt az edzőnek, azt mondta hogy majd elkezdesz hízni. Oké, gondoltam tudja mit beszél. Végül is abban igaza lett, hogy meghíztam csak nem éppen úgy ahogy kellett volna azt is akkor amikor elkezdtem nassolgatni.

Egyébként a túl sok húst egyszerűen nem tudom megemészteni.

De abban igazad van mindenképpen, hogy most fogyozni fogok mert ez nagyon durva ami most van, bár a 70 kg sem volt túl üdítő érzés...

2013. júl. 30. 20:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Zabáltad az édességet és csodálkozol, hogy meghíztál? Nem is értem mi most a kérdés. Gondolom te is tudod mit kéne már régóta csinálnod; diétázni!
2013. júl. 30. 20:14
 4/16 anonim ***** válasza:
Igen, most diéta kell, de a tömegnövelő étrended is sz@r lehetett. Olyan nincs hogy csak zsír megy fel.
2013. júl. 30. 20:19
 5/16 A kérdező kommentje:

Azon csodálkozom, hogy izom nem jött fel csak háj. Vagy legalábbis alig.

Montez:

Én sem értem... sosem voltak jó fizikai adottságaim, de ezt én is kicsit túlzásnak érzem.

2013. júl. 30. 20:24
 6/16 anonim ***** válasza:

Extrém esetben az is lehet, hogy edzésed nem volt egyáltalán progresszív. Persze a legtöbbek örült módon emelik a súlyokat rövid idő alatt, a szabályosság rovására. Szóval bár ez a jellemző, láttam én már olyan idiótát is, aki totál kezdőként használt egy adott súllyal és még egy év múlva is azzal csinált ugyanannyit, hiába, hogy az már olyan volt mintha mondjuk csak integetni ki a busz ablakából.

Na ehhez a semmiedzéshez meg ott volt a tömegnövelő, meg a tömegelő étrend azt ment is minden zsírba!

De amúgy csak találgatok...

2013. júl. 30. 20:24
 7/16 anonim ***** válasza:
Van egy két fogalmazási hibám, ezekért bocs!
2013. júl. 30. 20:26
 8/16 anonim ***** válasza:
Igen, lehetett edzésnél is hiba.
2013. júl. 30. 20:27
 9/16 A kérdező kommentje:
Én elkezdtem relatív nagyon kis súlyokkal, aztán szépen emelgettem a súlyokat ez ment is kb 6-7 hónapig, aztán utána nem sokat fejlődtem. Egyszerűen nem bírtam nagyobb súlyokkal dolgozni.
2013. júl. 30. 20:33
 10/16 anonim ***** válasza:
Egyetlen dolog biztos! Az egész egyszerűen lehetetlenség, egy biológiai képtelenség , hogy jó étrenddel és jó edzéssel egy év alatt, ráadásul pont az első évben egyetlen kg izmot se szedj fel! Ilyen nincs!
2013. júl. 30. 20:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!