Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A menstruációm alatt nagyon...

A menstruációm alatt nagyon erős fájdalmaim vannak. Hogyan csináljam akkor az edzést?

Figyelt kérdés

Utóbbi pár hónapban szörnyű fájdalmaim vannak. (endokrinológiai és nőgyógyászati kivizsgálásokra is járok most, lehet, hogy valami egészségügyi gondom van.)

De mit csináljak azon a 10 napon? (sajnos addig tart.)

Fájdalomcsillapítók már nem enyhítenek semmit. Így nagyon gyengének és kimerültnek érzem magam az edzéshez. Van esetleg valami tippetek? Köszi.

2013. jún. 14. 08:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A kamilla tea hasznos tud lenni. Milyen fájdalomcsillapítót használsz? Nálam a voltaren dolo, vagy a cataflam vált be, és még bőven azelőtt szedem be őket, hogy bármi fájdalmat is érzékelnék, így teljesen meg tudom előzni a görcsökben fetrengést.

Megelőzésnek a rostokban dús táplálkozás a menstruációt megelőző néhány napban is nagy segítséget jelenthet, valamint próbálj meg kúraszerűen magas Mg és Fe tartalmú ételeket fogyasztani vagy pezsgőtablettával a szervezetedbe juttatni.

Egyébként nem lehet inkább idegi alapja a fájdalmaidnak? Sokszor az állandó stressz és görcsölés a menstruáció alatt bosszulja meg önmagát.

Remélem nincs semmi komolyabb bajod, és azt is hamar kezelik! :)

2013. jún. 14. 09:03
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Felejtsd el a fájdalomcsillapítókat. Egy bizonyos szintig segítenek, de ilyen súlyos esetekben az már annyi, mint halottnak a csók.

Az az igazság, hogy ilyen esetben már hiába osztogatjuk itt a tanácsokat, mert csak szakember segíthet. Valószínűleg kapni fogsz valami durva gyógyszert, aminek x mellékhatása van, de segít. Ha viszont nem akarsz ilyen gyógyszereken élni, akkor ajánlom neked a természetgyógyászt. Én sem hittem benne, de egyre több nőtől hallom, hogy segít. Keress valakit a környéken.

Én is már lassan ott tartok, hogy elmegyek. Évekig fájdalomcsillapítóztam, aztán szedtem vagy háromféle gyógyszert, amit nőgyógyász írt ki, most a fogamzásgátlónál tartok. Ha ez se segít, akkor befejeztem a szervezetem mérgezését...

Jobbulást neked, tudom, mit élsz át...

2013. jún. 14. 09:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Lehet jó ötlet a természetgyógyász, megpróbálom! :)
2013. jún. 14. 09:56
 4/6 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

Az is lehet, hogy a cukor okozza. Idézet William Dufty Cukor blues c. könyvéből:

A La Vie Claire című magazinban írta Dr. Victor Lorenc:

Nőknél a cukor menstruációs fájdalmakat okoz. Itt van például Sophie Z esete, aki mintegy 100 gramm ipari cukrot fogyasztott el naponta. Harmincéves korára a menstruációja rendkívül fájdalmassá vált. A panaszok azonban teljesen elmúltak, amikor 1911-ben felhagyott ennek a „gyilkos anyagnak” a fogyasztásával.

Azóta számtalan hasonló esetet figyelhettünk meg. Ezt a tényt ismerni kéne és el kellene terjeszteni külföldön is olyan embereknek, akik nőkkel dolgoznak. A cukorabsztinencia megszabadítja a nőket az úgynevezett „természetes gyengeségtől”, azaz attól az idegességtől és munkaképtelenségtől, amely gyakran a fájdalmas menstruáció következménye.

2013. jún. 14. 10:27
 5/6 A kérdező kommentje:
2 éve nem eszek cukrot. :)
2013. jún. 14. 10:38
 6/6 anonim ***** válasza:

az aviva tornának nézz utána.

aviva módszernek is hívják.

ilyen problémákra kidolgozott fájdalomcsillapító mozgássor,edzés.

2013. jún. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!