Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem tudom jól értem e. Ha nem...

Nem tudom jól értem e. Ha nem kérlek javítsatok ki. _?

Figyelt kérdés

Nos.

Hízni szeretnék és ugye van a kalória dolog meg a szénhidrát dolog.

Mind kettőnél meg van adva, hogy mennyi kell naponta, hogy hízzak. (pl: 4000 kal vagy 400 gr szénhidrát)

A zsírban nincs szénhidrát, viszont nagyon magas a kalória értéke. (100 gramm cukor= 100 gr szénhidrát)

Jól értelmezem, hogy ha zsírt eszek akkor hízok, de zsíros leszek, ha viszont cukrot eszek akkor szénhidrát lesz bennem és hús lesz rajtam?

2013. máj. 25. 18:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem. A cukortól, összetett szénhidráttól, és a zsírtól is hízol, ha magasabb a kaloria beviteled, mint amit elhasználsz. A hízás, ha nem sportolsz, edzel mindenképp zsír lesz!
2013. máj. 25. 18:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Edzek közben.

Leegyszerűsítve az egészet: Hízni szeretnék. Mivel számoljak? Szénhidráttal vagy kalóriával?

2013. máj. 25. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Na és a fehérje hol marad? A hús, azaz az izom abból épül, mellé kel energiadús tápanyag, ami segít neki beépülni. A sok szénhidrát is zsírosodáshoz vezet ám.

A g/tskg mértékegységben számolt makrotápanyagok régóta beválnak, szerintem sokkal értelmesebb és használhatóbb módszer, mint a kalóriaszámlálás.

2013. máj. 25. 19:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Oké :) köszi.

a-aa fehérje az megvan, csak a súlyom kevés.

2013. máj. 25. 19:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogy ha makrotápanyagot számolsz az is kiad egy kalóriamennyiséget.
2013. máj. 25. 19:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Jaja, azt vágom, de a zsírban pl: 850 kalória van és 0 szénhidrát. De köszi...
2013. máj. 25. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!