Na testépítés, korlátlan idö alatt és néhány feltétel. (lent)?
14 éves vagyok
50 kg
156cm (szeretnék még fejlodni,úgyértem magasságban)
súlyzók-1kezes (20 kg-ig)
amit szeretnék: kockás has,izmosnak látszani és erösnek lenni... tippek kajával kapcsolatban... nem kérek hülye válaszokat... köszönöm... ha szükséges kép a jelenlegi testemröl tölthetek fel
Üdv. Ha gondolod rakhatsz fel képet.
1.: Eddig végeztél valamilyen sportot (úszás, tánc, akármi)?
2.: Javaslom kezdésnek az aerob tevékenységeket.
futás, úszás, biciklizés.
3.: 14 évesen lehet, hogy megállsz a növésben, vagy nem fogsz olyan magasra nőni, mint súlyzós edzés nélkül. Erről nagyon megoszlanak a vélemények, szerintem embere válogatja, hogy kire milyen hatással van a súlyzózás.
Kockás hasra csinálhatod a felüléseket. Ha van felesleg a hasadon, akkor fogyj le, tulajdonképpen egy bizonyos mértékig mindenkinek kockás hasa van valamennyire, csak a zsír lefedi.
Kajára meg tipp... nem is tudom. Kerüld a zsíros ételeket illetve a tömény édességeket. Valamennyit azért egyél belőlük, meg szükséges a szervezetnek.
Kezdésnek ennyi elég. Szerintem egy fél év rendszeres úszás + futás (mondjuk mittudomén, heti 3-3 alkalom) elég lesz, mellette meg edzés, de kis súllyal!
Illetve edzés előtt mindig melegíts be!
156 cm nem olyan magas, gondolom 170 minimum szeretnél lenni. Szóval a súlyzós edzésre nem tudom, hogy mit írjak, az utánam válaszolók remélem okosabbak lesznek nálam.
Ha kockás hasat szeretnél koplalás nélkül akkor min egy húzódzkodó rúd (akár játszótéri mászóka is megfelel ennyi idősen nem ciki kijárni) csak "felcsimpaszkodsz" és emelgeted a lábadat párosan egyenes vonalba ha erre nincs lehetőség akkor hasprés (hasonló mint a felülés annyi a lényeg hogy koncentrálsz befeszíted a hasadat és pici mozdulatokkal emelgeted a felsőtestedet)
egykezes súlyzókkal mac bicepsz tricepsz és vállra tudsz edzeni....hátra,hasra húzodzkodó lábra meg térdhajlítás
Kaja egyenlőre ne nagyon érdekeljen először legyen meg egy alap 50kgról csak annyi a dolgod hogy hízz egyél napi 4-5x :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!