Guggolásban mennyire lehet célszerű felmenni 20 ismétlésekig?
Én most pont ilyen nagyobb ismétlésszámmal csinálom (lassan egy éve), és jók a tapasztalataim. Mondjuk már nehezen tudom növelni a súlyt, úgyhogy valószínűleg csökkenteni kell az ismétlésszámot, de azt látom, hogy sokat javult a technika, stabilabb vagyok, és egészen biztos, hogy nagyobb súlyokhoz fogok elérni, mint ahol előtte voltam.
Tehát a válaszom az, hogy van értelme, de ez a türelmes embereknek való, és nyilvánvalóan ezt a módszert is előbb-utóbb cserélni kell, mert ennek is megvannak a hátrányai.
"Gondoltam rá, hogy a móka kedvéért csinálnék 20 ismétléses zercher guggolást."
Ha nem tiltja a terem szabályzata, akkor csinálj, jó mókázást!😅
Az ismétlésszám teljesen mindegy. Izomépítést tekintve egy 20 ismétlés bukásig vitt szett ugyanaz, mint egy 5 ismétlés bukásig vitt szett.
Ismétlésszámot az ízületeket ért terhelés és életkor miatt érdemes variálni. Én 21 évesen 5-8 ismétlés között edzek. Na ez majd 30 év múlva nem így lesz..
Az effort legyen meg, amúgy meg tök mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!