Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen gyakorlatot NE végezzek...

Milyen gyakorlatot NE végezzek semmiképpen jelentős elhízással?

Figyelt kérdés
Nem fogom szépíteni, kib*szott kövér vagyok. Mostanában kezdek edzőterembe járni, próbálok óvatos lenni. Mik azok a gyakorlatok amik miatt megsérülhetek úgyhogy jobb ha kerülöm?

2024. jún. 6. 23:13
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Az összes gyakorlatban meg lehet sérülni, ha szar a technika, szar a mobilitás, szarul választod meg a súlyt, szarul választod meg az intenzitást/volument (stb.). Egyeztess sportorvossal vagy gyógytornásszal.
2024. jún. 6. 23:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha "kib/szott kövér" vagy, tehát mondjuk 200 felett, akkor az első alkalmakkor lehet, hogy csak olyan feladataid lesznek, hogy székre ülés-felállás, széken ülve lábemelés, falnak dőlős fekvőtámasz... Már ha személyi edzővel csinálod.

Ezekben elég nehéz lesérülni (na jó, a sokadik székre ülés-felállás éppen terhelheti a térdet). Izomlázad, gyulladt ínszalagod épp lehet, ere nem biztos, hogy majd a következő edzés lesz a legjobb. Előtte bemelegítés, utána nyújtás, ez mindig fontos lesz.

Ha súlyokkal kezded, akkor nem a kézisúlyokat, hanem a gépeket ajánlom, és ott is minden gyakorlatot személyi edzővel, aki bemutatja a helyes technikát. Először itt is kis súlyokat kapsz majd, fontos, hogy ezeken a fogást, a tartást, a pozíciót helyesen tanuld meg, mert amikor már emelkednek a súlyok, akkor a sorozatos helytelen kivitelezéstől jönnek majd elő a mindenféle ártalmak, bántalmak.

Figyelj oda a szívedre is, nem kell, hogy egekben legyen a pulzus, fontos, hogy sokáig tartsanak az edzéseid viszonylag alacsony intenzitás mellett. Ha már egy fél mondatot sem tudsz végigmondani közben, akkor mindenképpen vegyél vissza az intenzitásból!

Nyilván az ugrálós és futós gyakorlatok nagyon sokáig no go zóna lesz, viszont a kerékpár, az elliptikus tréner már első perctől kezdve a barátod. Ezek kíméletesen bánnak az izületeiddel.

Ne ess abba a hibába, hogy a felsőtestes gépeken kis súlyokkal végzett munka miatt valami "szégyenérzet" alakul ki benned, hogy te, a benga nagy állat ilyen csajos terheléssel dolgozol - és főleg ne akard ezt a lábgépeken túlkompenzálni!

Esélyes ugyanis, hogy a lábad már attól brutálisan erős, hogy egész életedben ide-oda mozgatta az akár 2 mázsádat. És akkor végre eljön a lábgép ideje és felpakolod rá a teljes súlykészletet, meg a tetejére a recepcióról Nikolettet is, és akkor most megmutatod mindenkinek, hogy milyen is a férfias csúcsteljesítmény! Garantált izomláz és terminátorjárás 3 napig, ha épp meg nem szaggatsz magadban valamit... Türelem, nem másokkal versenyzel, nem másoknak akarsz megfelelni!

2024. jún. 7. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Amúgy mit takar az, hogy "kib@szott kövér"?
2024. jún. 7. 16:17
 4/6 anonim válasza:

Ne menjen el a kedved az edzéstől ha észreveszed, hogy a hasad miatt egy-egy gyakorlatot nem tudsz fizikailag megcsinálni. Amikor edzeni kezdtem, guggolni, lábtoló gépezni, felhúzzni, döntött evezni sem tudtam rendesen, mert fizikailag útban volt a hasam. Aztán idővel ahogy fogytam, ugyanúgy tudtam ezeket a gyakorlatokat is rendesen csinálni.

Én is a gépes gyakorlatokat ajánlanám amúgy, azokkal lényegesen nehezebb rossz forma miatt lesérülni.

2024. jún. 7. 18:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Olyanok amik az izületeidet túl terhelik.

De mondjuk 150+ al amúgys sem menne:gugolás.

Fekvőtamasz,súly emelés. Futás.

Ugyan lehurrogást fogok kapni de neked még az edző terem korai.

Uszni kellene. Az mindent megnozgat és nem terhel annyira.

2024. jún. 7. 21:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Séta- Nordic Walking, úszás, szoba bicikli vagy evezőpad és kalória deficit. Otthonra is megtudod venni, ha van elég motivációd.
2024. jún. 9. 11:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!