Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A régebbi testépítők (pl....

A régebbi testépítők (pl. Arnold idejében) nem edztettek annyit lábra? Vagy miért sokkal kisebb a lábuk arányaiban a modern testépítőkhöz képest?

Figyelt kérdés

máj. 19. 05:55
 1/10 anonim ***** válasza:
56%

Lou Ferrigno, Mike Mentzer, Sammir Bannout, Tom Platz? Rengeteg kortársat tudnék még sorolni Arnold idejéből, akiknek elképesztő lába volt, de egyébként a válasz az, hogy a 60-as és 70-es (de még a 80-as) évekbeli testépítőknek valójában minden izomcsoportjuk kisebb volt, mint a 90-es vagy 2000-es évekbeli (pláne a jelenlegi) profikhoz képest, csak a combjukon ez a kontraszt jobban látszik. Fotó alapján meg sem mondanád, de egy 70-es évekbeli bajnokon simán 30-40 kilóval kevesebb izomtömeg volt, mint egy mai atlétán.

50 évvel ezelőtt a testépítés még a kísérletezésről szólt mind edzés, mind táplálkozás, mind kémia terén. Akkor még nem volt annyi tapasztalat és tudomány ebben a sportban, hogy a versenyzők akkora izomtömeget tudjanak elérni, mint a mai elit. Ma már pontosan tisztában van a szakma az edzés és a táplálkozás minden kis apróságával, továbbá a kémia is rengeteget fejlődött.

máj. 19. 09:40
 2/10 Zizizabalo ***** válasza:
19%
Hogyne, 30-40kg különbség.
máj. 20. 18:01
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Arnold Schwarzenegger színpadi formájának rekordsúlya 107 kg 188 centivel (70-es évek). Ronnie Coleman színpadi formájának rekordsúlya 136 kg 180 centivel (2000-es évek). Sergio Oliva színpadi formájának rekordsúlya 109 kg 178 centivel (60-as évek). Big Ramy színpadi formájának rekordsúlya 134 kg 175 centivel (2010-es évek). Samir Bannout színpadi formájának rekordsúlya 93 kg 170 centivel (80-as évek). Samson Dauda színpadi formájának rekordsúlya 140 kg 177 centivel.

Számold ki, hány kg különbségről beszélünk, kedves Zizizabáló! Fogalmad nincs se a testépítésről, se az általános iskolai matematikáról, igaz?

máj. 20. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
49%
Abban az időben az esztétika fontosabb volt, azóta ment el az extrém méretek irányába ez a sport. Nekem személy szerint jobban bejön a régi idők testépítőinek a formái.
máj. 20. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Ja igen, ma az van brutál nagy legyél, mindened is keresztszálas legyen, még a se.gg is.
máj. 20. 21:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ezt magyarázni hogy esztétika meg ilyenek.Aki nincs ebben a sportban nem ismeri a koxot az csak magyaráz.Akkoriban teszto származékok voltak csak azzal tömegeltek szálkásítottak.Aki kipróbálta már tudja milyen ez.Hiába edzel nagyon keményen lábra ezekkel a szerekkel ez a max lepucolva.

Itt jön a modern technika orvoslás megjelent a növi elsőnek és hirtelen dorian yates jean pierre fux meg nasser el sonbatyk jöttek elő a semmiből olyan óriási izomtömeggel ami eddig elképzelhetetlen volt.

Manapság meg??

Igf mgf szomatropin származékok dizájner növekedési faktorok.

Azt erre megjelentek a lepucolva a 130-140 kg full izomszörnyek.

máj. 21. 10:58
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

Nem magyarázatnak írtam, saját vélemény. Ne mutasd be ezt a sportot, versenyző voltam/vagyok én is, elég régóta benne vagyok, 25+éve. [link]

Csak hogy lásd nem a szám jár. Aztán hogy megéri e olyan szinten cuccolni amit a mai profik tolnak, szerintem nem, de ez is csak saját vélemény, mindenki azt csinál amit akar.

máj. 21. 17:03
 8/10 Zizizabalo ***** válasza:
62%

Eléggé túlzónak véltem a 30-40kg-ot, mivel tudtam, hogy manapság nagyobb izomtömegekeket hoznak, mint Arnold, viszont kisebbeket, mint Coleman.

Másik dolog, hogy úgy tudtam, nem teljesen szárazak az open kategóriás versenyzők, inkább a tömegre mennek rá, bár ez nem biztos így van.

Az tudva, hogy mekkora adag cuccokat nyomnak akár men's physique szinten, el sem merem képzelni, mi mehet openben.

máj. 22. 18:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"túlzónak véltem a 30-40kg-ot"

Semmi baj. Tévedtél. Ez van. A 30-40 (akár 50) kg teljesen reális.

"nem teljesen szárazak az open kategóriás versenyzők, inkább a tömegre mennek rá, bár ez nem biztos"

Bizony, hogy nem biztos. Konkrétan itt is tévedsz. Nézd meg az elmúlt 15 év top 3 dobogósait. Samson Daudát kivéve mindenki olyan elképesztően romszáraz, mint az ítélet. Szárazabbak, mint valaha.

"mekkora adag cuccokat nyomnak akár men's physique szinten, el sem merem képzelni, mi mehet openben"

Pár éve Jeremy Buendia (men's physique) kúráját megvizsgálta pár szakértő. Kiderült, hogy a csávóban több anyag van, mint sok open kategóriásban, úgyhogy ja, ebben nem tévedsz.

máj. 22. 19:04
 10/10 Zizizabalo ***** válasza:
62%

Legtöbb dolgot megadom neked, végülis tök mindegy mit gondolunk az interneten, de minden esetre érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire igaz az amit a testépítők mondanak a kúrájukról.

Sok koxos influenszer hirdeti magát naturálnak, a versenyzők meg már csak kicsinyíteni próbálják a kémia mennyiségét. Top szinten simán lehet több gramm is per hét, de ne legyen igazam. Nem a semmitől lesz akkora belük, mint egy nagy hordó.

Azért írtam ezt, mert a maga szintjén minden testépítő kicsit testképzavaros, minimális szinten jelen van hobbi gyúrósoknál is. Nem vagyok top testépítő nyilván, de arra tudok gondolni, hogy kiba$zottul letörné az egojukat, ha szembesülni kéne azzal, hogy hatalmas adagokkal sem sikerült nyerni.

máj. 22. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!