Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogy lehet ennyi sorozattól...

Hogy lehet ennyi sorozattól is izomlázam?

Figyelt kérdés

2 és fél éve edzek, és mostanában egy mell edzés után izomlázam van.

Kaja, regeneráció rendben van, talán kicsit sok a stressz, de nem hinném, hogy ez közre játszana.

Tegnap csináltam 5 szettet mellre, mind az 5 szett teljesen bukásig vitt sorozat volt, és izomlázam van. A többi izomcsoportokkal nincs probléma, de mellnél ez az 5 szett is izomlázat eredményez.

10 bukásig vitt szettem van mellre. Létezhet, hogy ez naturálban sok?

Azért fura ez a helyzet, mert "anno", amikor kezdtem ezt a sportot, akkor mindenhol azt láttam, hogy 16-20 szett az ideális a legtöbb ember számára / hét.

Az utóbbi időben kezdtem el ismerkedni az alacsonyabb szett számmal és a teljes bukásig való edzéssel.

Mit gondoltok, tapasztalataitok alapján naturálban milyen tartomány közé tennétek a szettek számát, ha bukásig történnek az edzések?

2023. dec. 3. 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha az izomláz nem hátráltat, akkor ne törődj vele. Ha hátráltat, akkor tényleg sok, úgyhogy csökkentsd az volument.
2023. dec. 3. 13:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát ha az hátráltatásnak számít, hogy nem erősödök, akkor csökkentenem kell.. Csak fura, hogy ennyi szett is "sok", ahhoz képest, hogy 16-20 szett volt az "optimális" a többségnek.
2023. dec. 3. 14:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ezért írjuk mindig, hogy ezek a random ajánlások random YouTube videók alapján ennyit is érnek. Teljesen egyéni, hogy kinél mi működik, és kinél mi sok. Nyomó gyakorlatoknál én is kisebb volumenből tudok csak regenerálódni, mint az átlag ajánlás. Bezzeg húzó mozgásmintáknál sokszor úgy érzem, hogy heti négyszer is bírnám őket végezni, pedig az RPE8-RPE9 intenzitást mind húzódzkodásban, mind evezésben tartom. Ez ilyen, egyéni esetek vagyunk.
2023. dec. 3. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!