Mit kezdjek ezzel az elcseszett testalkatal?
184cm vagyok és 90kg vékonynak nézek ki közben a zsír miatt 90kg vagyok ez kb 20% testzsir lehet.
Ezen a ponton el lehet kezdeni tomegelni szerintetek? Az optimális 13-15% hoz kb 10kg-ot kéne le adnom de akkor szó szerint csontkollekció lennék.
Az jó lehet ha a 90kg ra rá tomegelek és mondjuk 1 év edzés után szalkasitok?
Annyira nem elcseszett test nyugi.
Pocakra mellre kellene kicsit dolgozni.
Ha izmot építesz, akkor esztétikát tekintve magasabb súly mellett is szálkásabbnak fogsz kinézni.
1 év alatt, ha mindent jól csinálsz, azaz tökéletes az alvás, evés, edzés, akkor 6-8kg izom nem lehet lehetetlen. De ez csak akkor, ha jó a genetikád ehhez a sporthoz, és mint írtam, tökéletes minden.
Na és itt jön a gond.
A genetikádat még nem tudod milyen és tökéletesen nem fogod csinálni a dolgokat, bármennyire is rossz ezt hallani. Hacsak nem fogadsz fel egy edzőt, aki érti is a dolgát és nincs lemaradva 20 évvel tudást tekintve.
Szóval, ezek alapján én nem kezdenék izomépítésbe, mert közel 100% az esély arra, hogy nem érné meg már 90kg-ra tömegelned 184cm magassággal.
"Az optimális 13-15% hoz kb 10kg-ot kéne le adnom de akkor szó szerint csontkollekció lennék."
Így pedig rossz tömegeléssel csak elhízol, egyik véglet sem jó, ellenben a -10kg miatt alacsonyabb lesz a testzsírszázalékod és nem leszel tömegelés végére 25% testzsíron.. Meddig akarsz majd utána szálkásítani, 1 évig megint? 15% felett nem tömegelünk, ennek aranyszabálynak kellene lennie.
Amit ajánlok:
Kalóriadeficit, de lassú ütemben.
Szintentartásnyi kalória - 500, ezzel heti fél kg fog lemenni a matek szerint. Nagyjából 10kg mínusz után és egy remélhetőleg szálkásabb formával pedig kezdheted a lassú építkezést (lassú alatt évi 3-4kg-ot értek).
Szóval, a tömegelést én elengedném, mert értelme nem lesz egy zsíros formára építkezni. Menj le alacsonyabb testzsírra (valahol 13% környéke) és onnan építkezz majd.
"Az jó lehet ha a 90kg ra rá tomegelek és mondjuk 1 év edzés után szalkasitok?"
Ha erre tömegelsz 1 évig, akkor semmi értelme. Egy minőségi tömegnövelés egyébként is évek kérdése.
Sport mellett már alapból elkezdesz izmot építeni, miközben a testzsírod csökken.
"Az optimális 13-15% hoz kb 10kg-ot kéne le adnom de akkor szó szerint csontkollekció lennék."
Téves elképzelés.
Utolsó vagyok.
Kalóriadeficit + sport mellett már alapból izmosodsz, miközben megy le a testzsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!