Más is tapasztalja ezt? Mit tehetnék ellene?
Kezdő vagyok még, vagy legalábbis annak számítok szerintem, nagyjából 1 éve edzem. Emelem a súlyokat, ahogy kell, de már régóta azt tapasztalom, hogy elfogy az energiám.
Ismerem azt az érzést, amikor egy gyakorlatot azért nem bírok megcsinálni, mert nem bírja az adott izom már azt a súlyt. Jól behatárolható érzés, kisebb izmoknál (pl bicepsz) könnyen el tudom ezt érni. Viszont mell/hát esetén nem. 1x8-10 még megy, de utána már csak 6, 4, és így tovább. Érzem, hogy az izmom bírna még többet, de nincs már rá energiám. Bicepsz, tricepsz, váll esetén ilyet nem tapasztalok.
"1x8-10 még megy, de utána már csak 6, 4, és így tovább."
Ez a normális, ha jól edzel..
Hogy várnád el, hogy ugyanabba a súlyba ugyanannyi ismétlés menjen, ha feltételezem, hogy bukásig edzel? Ez lehetetlen. Aki megtud csinálni mondjuk 3x10 ismétlést X kilóba, az azt jelenti, hogy még a legjobb esetben is az első szettje RPE 8, az utolsó pedig RPE 10.
Szóval, nem meglepő, hogyha keményen edzel, akkor nem fogsz tudni ugyanannyi ismétlést csinálni minden körben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!