Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Üdv! izomtömegnöveléshez 3-4X...

Üdv! izomtömegnöveléshez 3-4X 8-12ismétlés megfelelő illetve ne csak egy gyakorlatot végezzünk,hanem több szögből is dolgozzuk meg az izomcsoportot?

Figyelt kérdés
Vagy csak elég egy gyakorlat Pld. Hát csigás lehúzás 4X10 ez meg van egy 10perc alatt és ennyi? Gondolom kell több gyakorlat egy testrészre. Ti hogyan edzettek Hogyan nőttök?
2023. márc. 22. 17:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Izomnöveléshez az ismétlések száma nincs megadva.

Ugyanúgy tudsz izmot építeni 5 ismétléssel és 15 ismétléssel is.

Viszont, minél magasabb az ismétlés, annál valószínűbb, hogy távolodsz a bukástól.

Könnyebb egy 6 ismétlést bukásig vinni, mint egy 15 ismétlést..

Összességében az effort fog számítani, nem pedig az ismétlésszám.

2-3 gyakorlat minden izomcsoportra elég. A tested egyébként sem gyakorlatokat, hanem mozdulatokat végez.

Azaz, ugyanaz a mozgásminta egy guggolás, mint egy lábtolás. (Az már más kérdés, hogy a teljes alsótest edzésére a guggolás jobb, csak combra viszont lábtolás a stabilitás miatt.)

Mellre 1 vízszintes nyomás, 1 döntött pados nyomás, 1 tárogató mozdulat és kész. Az, hogy hány sorozat, az egyéni. Van, akinek 8 szett is elég és van, akinek 12 is kevés.

Hát esetében pedig nem lehet megmondani. Attól függ, hogy mik a céljaid. Ha le van maradva a hátad felső része, akkor érdemes többet edzeni rá. Ha a széles hátizom van lemarava, akkor arra eddz többet.

De az elmondható, hogy legyenek evezéseid és lehúzásaid. Nekem pl iliac lehúzás, egykezes evezés, és mellhez húzás van. Ez a 3 NEKEM tökéletesen elég.

Bicepsz tricepsz esetében tökmindegy. 1 kalapácsbicepsz meg mondjuk 1 Scott pados bicepsz. 1 fentről lefelé nyújtás, 1 lentről felfelé, én ezeket csinálom. A karom a legfeljettebb, ha nem csinálnék rá semmit is fejlődne.

Láb esetében legyen 1 fix guggoló mozdulatod, 1 csípőhinta, 1 vádli, combfeszítő gép, combhajlító gép.

Arra figyelj, hogy fejlődj. Mindegy milyen gyakorlat, de tudj benne fejlődést felmutatni.

2023. márc. 22. 18:03
 2/2 anonim ***** válasza:

Alapgyakorlatoknál szoktam 6-15 ismétlést csinálni, a hét egyik edzésén 10 alatt, másiknál 10 fölött. Csigás-gépes gyakorlatoknál mindig 10 fölé szoktam menni, akkár 20-ig. Szabad súlyos bicepsz edzésnél a 10-16 körüli ismétlés tartományt szeretem.

Izmonként 2-3 gyakorlatot szoktam, 2-4 sorozattal.

2023. márc. 22. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!