Üdv! izomtömegnöveléshez 3-4X 8-12ismétlés megfelelő illetve ne csak egy gyakorlatot végezzünk,hanem több szögből is dolgozzuk meg az izomcsoportot?
Izomnöveléshez az ismétlések száma nincs megadva.
Ugyanúgy tudsz izmot építeni 5 ismétléssel és 15 ismétléssel is.
Viszont, minél magasabb az ismétlés, annál valószínűbb, hogy távolodsz a bukástól.
Könnyebb egy 6 ismétlést bukásig vinni, mint egy 15 ismétlést..
Összességében az effort fog számítani, nem pedig az ismétlésszám.
2-3 gyakorlat minden izomcsoportra elég. A tested egyébként sem gyakorlatokat, hanem mozdulatokat végez.
Azaz, ugyanaz a mozgásminta egy guggolás, mint egy lábtolás. (Az már más kérdés, hogy a teljes alsótest edzésére a guggolás jobb, csak combra viszont lábtolás a stabilitás miatt.)
Mellre 1 vízszintes nyomás, 1 döntött pados nyomás, 1 tárogató mozdulat és kész. Az, hogy hány sorozat, az egyéni. Van, akinek 8 szett is elég és van, akinek 12 is kevés.
Hát esetében pedig nem lehet megmondani. Attól függ, hogy mik a céljaid. Ha le van maradva a hátad felső része, akkor érdemes többet edzeni rá. Ha a széles hátizom van lemarava, akkor arra eddz többet.
De az elmondható, hogy legyenek evezéseid és lehúzásaid. Nekem pl iliac lehúzás, egykezes evezés, és mellhez húzás van. Ez a 3 NEKEM tökéletesen elég.
Bicepsz tricepsz esetében tökmindegy. 1 kalapácsbicepsz meg mondjuk 1 Scott pados bicepsz. 1 fentről lefelé nyújtás, 1 lentről felfelé, én ezeket csinálom. A karom a legfeljettebb, ha nem csinálnék rá semmit is fejlődne.
Láb esetében legyen 1 fix guggoló mozdulatod, 1 csípőhinta, 1 vádli, combfeszítő gép, combhajlító gép.
Arra figyelj, hogy fejlődj. Mindegy milyen gyakorlat, de tudj benne fejlődést felmutatni.
Alapgyakorlatoknál szoktam 6-15 ismétlést csinálni, a hét egyik edzésén 10 alatt, másiknál 10 fölött. Csigás-gépes gyakorlatoknál mindig 10 fölé szoktam menni, akkár 20-ig. Szabad súlyos bicepsz edzésnél a 10-16 körüli ismétlés tartományt szeretem.
Izmonként 2-3 gyakorlatot szoktam, 2-4 sorozattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!