Titeket a munkátok mennyiben zavar az edzésben?
Aki 12 órában végez fizikai munkát heti négy-öt (valaki hat) napban, annak nem biztos, hogy a legjobb ötlet meló után konditeremben gyilkolni az amúgy is lestrapált testét, pláne nem nagy célokat kijelölve. Ettől függetlenül minden tisztelet annak, aki nehézi fizikai mellett is képes komoly teljesítményt nyújtani testépítés terén (nekem anno nem igazán ment), de erről már sokszor beszéltünk más kérdések alatt.
Én irodista vagyok, nem fizikai munkából keresem a pénzem, de én is minden hétköznap (időnként hétvégén is) 08:30 és 18:30 között dolgozok megállás nélkül, plusz a munkahelyem is azért jó pár kilométerre van tőlem, így korán megyek, későn jövök. Ráadásul elég gyakran túlórázom is, ezáltal folyamatos mentális fáradtságban vagyok, ami nyilván kihat a fizikai teljesítményemre is. És akkor még nem beszéltem arról, hogy van egy feleségem, van egy gyerekem, van egy háztartás, mindig van ügyintézés, mindig van mit javítani, mindig van mit bütykölni, mindig van mit takarítani, és akkor még nem fordítom semmi időt se a szüleimre, se a barátaimra, de ezzel gondolom a legtöbben így vagyunk. Ettől függetlenül nem panaszkodom, megvan mindenünk, relatív egyben van az életem, van időm heti többször edzeni, de olyan konzisztensen sajnos már nem tudok edzésprogramot követni, mint mondjuk korábban egyetemista koromban tudtam, amikor még az egyetlen feladatom a tanulás volt. Pont ezért engedtem el a versenyzést is. Majd nyugdíjas koromban talán elindulok egy masters bajnokságon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!