Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha nehezebbe fejlődik valami,...

Ha nehezebbe fejlődik valami, előbb vagy később kell edzeni? Mindkettő jó lehet?

Figyelt kérdés
pl. A tricepszem nehezebben fejlődik. Ha tricepsz van előbb, nehezen megy a mell; ha a mell van előbb, az többet megy tricepszre is. Melyik legyen előbb?
2022. okt. 26. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha valamelyik izomcsoportod nehezebben fejlődik (ez naturál hobbigyúrós szinten nem tudom, hogyan detektálható, vagy hogy mit jelent, de mindegy), akkir nem azon fog múlni a felfejlesztés, hogy melyik izom edzése követi a másikat. Ha egy adott izomcsoport nem fejlődik, akkor valami hiányzik: nincs progresszió, vagy túl kevés munkasorozat, vagy túl kevés volumen, vagy túl alacsony intenzitás, vagy túl alacsony frekvencia, vagy bármi.
2022. okt. 26. 14:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Asszem fasságot kérdeztem :D

A gyakorlatok sorrendjével szórakozok éppen.

-- A váll és a bicepsz/tricepsz sorrendje tök mindegy?

-- Hasat, törzset fontos edzés végén, vagy mehet az elején is? Akár közben?

2022. okt. 26. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Barhogy mehet kb ahogy neked jo.. nincs ra torveny
2022. okt. 26. 16:28
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

"A váll és a bicepsz/tricepsz sorrendje tök mindegy?"

Igen. Élből célszerű lenne végre nem izmocskákban, hanem mozgásmintákban gondolkodni.

"Hasat, törzset fontos edzés végén, vagy mehet az elején is? Akár közben?"

Közben? Két csigás letolás között egy kis plank, vagy mi az elképzelés? Ne csinálj már baromságokat. A törzs (core) erősítése alapvető egy súlyzós edzést komolyan vevő sportoló számára, de semmiképp sem szériák között. Nem is értem.

2022. okt. 26. 20:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Elobb hat, tricepszet irtal. Mostmeg vall, bicepsz, tricepsz. Sztem kezd mindig a nagyobb izomcsoportokkal, osszetettebb, nagyobb sulyos gyakorlatokkal. Hasat edzes vegen szoktam heti 2x. Torzset kulon nem edzek. 2 fele felhuzas, dontott torzsu, t-rud, szabad sulyos guggolas siman eleg.
2022. okt. 26. 21:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Ülőmunka miatt k.a gyengék a core izmaim, nem árt nekik a plusz szerintem.
2022. okt. 27. 08:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha rendesen guggolnal meg huznal eszedbe se jutna h nem kapott eleget a torzs 😀 Epp h regeneralodik kb a kovi edzesre. De hajra lenyeg h nyomjad
2022. okt. 27. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!