Hobbi testépítők, mennyit költetek havonta kajára a megemelkedett árak mellett?
Főleg a hobbi testépítők válaszai érdekelnének, mert a profik biztos hogy jóval többet költenek és minőségibb kajákra. Pár éve már járok konditerembe, a kaját nagyrészt be tudom tartani, nem vagyok édesszájú, ritkán kajálok csak félre. Viszont azt látom hogy például a zsírszegény túró került áprilisban 489ftba, most kerül 899ftba (Penny Market, és az még egy olcsóbb bolt). Jelenleg 75 kg vagyok, tehát fehérjéből nagyjából napi 150 g kéne, iszok mondjuk fehérjeport is. A kaja viszont kezd nagyon elmenni egy lassan nehezen megfizethető irányba.
Ti miket szoktatok venni, mekkora kiszerelésben és mennyiért hogy viszonylag elfogadható áron kijöjjetek a kajából havonta?
A kaja brutálisan elszállt. A túró szuper példa, duplája lett 1 éven belül ( a Lidl-ben volt a legolcsóbb az 500 grammos zsírszegény, már 980 ft a tavalyi 438-470-hez képest. Amivel spórolok az nem az étel mennyisége vagy minősége, inkább a "Kényelem" . Értsd.: Régebben megvettem a napi 2 csomag csirkemell sonkát tízórai + uzsira, viszont az is 3x-osa lett árban. A hatósági áras csirkemellből viszont baromi olcsón magamnak gyártom a sonkát.. (ledarálom géppel, befűszerezem, alufóliába tekerem, megsütöm) ~ 1 kg 1.490-ből megvan + sütő fogyasztás egyebek, de mégsem 4.000 / kg és 40 perc alatt kész mosogatással együtt. A túrót elengedtem, pedig napi 250 gramm elfogyott az elmúlt ~ 4 évben. A kuszkusz, bulgur, quinoa még nem szállt el, azokat fogyasztom, de a jázmin rizsből ilyen családi XXL pakkot veszek 4,5 kilós kiszerelésben mert úgy annyi mint régen. A zöldségből a szezonálisat próbálom mindig, de a vicc, hogy régen szezonban olcsóbb volt egy adott zöldség/ gyümölcs, de most kb nincs változás...
Amit összességében észrevettem: visszafogtam a bevásárlásokat az élelmiszer tekintetében - de havi szinten kb. ugyan annyit költök- ergó sikerült a spórolással eljutnom oda, hogy kevesebbet vásárolok de ugyan ott vagyok hó végén... hasít a gazdaság... :(
Meggondolok már mindent, lejjebb adtam sajtokból, halakból, cottage cheese, oliva olaj, magvak stb.
Ha valami 30-50%os leértékelt, abból betárazok, berakom a fagyasztóba.
Az átlagembernek most el kell engednie a fullos mediterrán étrendet :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!