Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tényleg lapos talpú cipő kell...

Tényleg lapos talpú cipő kell láb edzéshez?

Figyelt kérdés
Egy lapos talpú vans torna cipő megteszi?
2022. máj. 28. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Guggoláshoz, felhúzáshoz kitöréshez mindenképp lapos talpú cipő kell. Lábtolóhoz, lábnyújtóhoz tök mindegy.

Én évek óta lapos talpú vansben edzek.

2022. máj. 28. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Én guggoláshoz hátra is esnék.

Nekem kemény magasított sarkú cipőm van.

2022. máj. 28. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Jó, ha szar a bokamobilitásod, a stabilitásod, az egyensúlyérzéked, vagy egyszerűen genetikailag nem tudod a térdedet kellően előre tolni, akkor nyilván jól jöhet egy magasított sarkú (guggoló, súlyemelő, erőemelő) cipő, de alapvetően nincs rá szükség. A legtöbb embernek tökéletes a lapos talpú Vans.
2022. máj. 28. 21:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Ó szóval a gugoló cipőknek magasított sarka van? Mennyire körülbelül?
2022. máj. 28. 23:25
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

Nem mértem meg őket, nem tudom. Keress rájuk neten, aztán ott lesznek adatok. Viszont én továbbra se értem, hogy miért nem jó a lapos talpú cipő neked is, mint mindenki másnak. Ha extrém magas vagy, akkor bizonyos esetekben el tudom képzelni, hogy kell. Ha genetika csőd vagy, akkor is. De ha például a rossz mobilitásod és a rossz hajlékonyságod miatt akarsz guggoló cipőt, akkor inkább nyújtsál/hengerezzél pár hétig, aztán a probléma orvosolva is van. Ezért ne vegyél méregdrága guggoló cipőt. Pont most jelent meg egy cikk erről a Powerbuilder instagram oldalán:

[link]

A lényeg, hogy egyszerűen nincs rá szükség, csak divat, meg a gyengék fegyvere, és még csak nem is olcsó. A guggoló cipő igazából annyit csinál, hogy segít a combcsont rotálásában, de ez csak akkor fontos, ha rohadt szar a csipőmobilitásod, vagy ha olyan mélyre akarsz guggolni, mint egy olimpiai súlyemelő. Ha lapos talpú cipőben az ember nem tud guggolni, akkor valószínűleg szimplán nulla a technikája. Vagy nem a talpad középpontján van az egyensúly, hanem a lábujjaidon, vagy simán csak túlságosan pucsítósan guggolsz, mint a lányok, akik azt hiszik, hogy akkor jobban dolgozik a fenekük.

2022. máj. 29. 08:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen 185 centivel viszonylag magasnak számítok a comb csontom extrém hosszú és a csípő mobilitásom is szörnyű a gugolásom pedig horror:D Eddig normál talpú sport cipőben szenvedtem de egy youtube videóban hallotam, hogy lapos talpú cipő kell gugoláshoz vagy gugoló cipő (azt feltételeztem az is lapos talpú).
2022. máj. 29. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!