Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Naturálba lehet ténylegesen...

Naturálba lehet ténylegesen izmos az ember?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom hogy naturálba ez esélytelen. Mert ha száraz akarsz lenni akkor gyenge leszel plusz kicsi, pulcsiban azt se veszik észre hogy edzel. De ha erős akarsz lenni nagyobb karokkal akkor meg a tzs-d is emelkedni fog, és zsírosabb leszel. Nincs aranyközépút. Okossággal viszont megoldható szárazabb test, nagyobb tömeggel és erővel. Mi értelme naturálba a testepítésnek? És miért nincs középút, miért ez a 2 véglet van? Arról nem is beszélve hogy kémia nélkül fenttartani egy száraz testet se könnyű menet, leszámítva 1-2 csoda genetikával megáldott embert persze.
2022. máj. 18. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Mi értelme naturálba a testepítésnek? És miért nincs középút, miért ez a 2 véglet van?"

Tegyél panaszt a biológiánál!

Valóban nincs arany középút naturálban. Vagy szálkásabb, alacsonyabb testzsírszálékkal rendelkezel, de akkor garantáltan nincs rajtad ténylegesen nagy izomtömeg. Vagy zsírosabb vagy, magasabb a testzsírod, de legalább van rajtad értékelhető izomtömeg (remélhetőleg). Nyilván vannak csoda genetikák, de azokat most nem érdemes idekeverni.

Egyébként naturálban is el lehet érni nagyon szép formát, még átlag genetikával is, ha megvan a progresszív edzés, a célnak megfelelő étrend és a kielégítő regeneráció. Persze hogy kinek mit jelent a szép fizikum, az relatív.

Én hosszú évek óta edzek naturál erőemelő versenyzők közt. Itt azért vannak igen komoly fizikumok, mégha nem is tíz százalékos testzsírral.

2022. máj. 18. 12:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól, hogy elhízol, nem lesz sokkal nagyobb az izomtömeged, maximum nagy leszel, de izmosabb nem sokkal.

Genetika függő. Nekem nem érhető el naturálba impozáns tömeg, de ismerek olyanokat, akiknek igen. Meg az is számít, hogy optikailag milyen vagy. Hosszú végtagokkal, nem túl széles vállövvel, mint nekem, soha nem lesz olyan figyelemreméltó, testépítő szempontból, pláne naturálban. De tudnék mutatni jó sok embert, aki úgy néz ki naturálként, 10-15%-os testzsírral, hogy azon a szinten már meg se éri koxhoz nyúlni, hogy jobban nézz ki, pl. Torma Valentin. Persze ez az én véleményem, lehet nekem elég, ami másnak nem.

2022. máj. 18. 13:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet. Egy egészségesen izmos, esztétikus fizikumot mindenképpen össze lehet hozni naturálban.
2022. máj. 18. 18:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagyon szép eredményeket el lehet érni naturálban, szóval nem is értem, hogy aki nem készül versenyre, az egyáltalán miért koxol? Mert nem tudsz fekvenyomni kox nélkül 160 kilóval, csak 120-szal. Na és akkor mi van? Összedül a világ?
2022. máj. 18. 20:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Naturálban esélytelen az instagram fitnesz influenszerek szintjére jutni naturálba ez tény. De én közel se mondanám azt, hogy ne lehetne szép eredményt elérni. Én nem edzek sok sok éve, de mégis látják rajtam mások hogy edzek, még ruhában is. Póló nélkül pedig ugyan nem látszik minden mozdulatnál a kockák a hasamon, de szépen szeparálva vannak az izomcsoportok.

A középutat úgy hívják, hogy 13-15% testzsír. Ilyen tzs nél nem aszalódsz össze, viszont még mindig definiáltak lesznek az izmaid.

Amúgy hozzátenném, hogy a nem naturál testépítők se tűnnek nagynak mikor kimennek az emelvényre. Videókon nincs mihez hasonlítanod a méreteket.

2022. máj. 19. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!