Honnan tudjam, hogy valamely izomsérülésem lett, vagy csak izomláz?
Figyelt kérdés
2-3 napja fáj a jobb karom hajlatában, ha kiegyenesítem, behajlítom, de az alkaromban is érzem, meg a bicepsz alsó részében. Bicepszedzést csináltam, és szerintem az edzés utáni nyújtáskor túlfeszíthettem a karom, és megsérült az izom. A másik karomban jóformán semmit nem érzek.2022. ápr. 21. 09:41
1/5 A kérdező kommentje:
*Vagy megerőltettem.
2022. ápr. 21. 09:46
2/5 anonim válasza:
Szerintem meghúztad. Kenegesd, ha lehet picit pihentesd, idővel elmúlik. Ha nem javul, akkor irány a doki
4/5 A kérdező kommentje:
Kb. 2 hete. Évek kihagyása után újra elkezdtem, és rögtön 5x20-at csináltam karonként bicepszre. Akkor eléggé megfájdult mindkettő karom, aztán vártam 3 napot, közben Voltaren géllel kenegettem, és jobb lett. 2 napja ráedzettem, aztán most megint fáj, de koránt sem annyira, mint előzőleg, és nem is ugyanott, valamint csak a jobb karom. Szerintem várok pár napot, mert hirtelen sok lehetett neki, vagy tényleg nyújtáskor húztam meg. A jobb kezem a gyengébb egyébként, az hamarabb kifárad.
2022. ápr. 21. 10:33
5/5 anonim válasza:
Akkor ez az oka. Tipikus kezdő probléma. Nem tudod még, hogy hol a határ, nem tudsz edzést programozni, súlyt menedzselni, sorozatot menedzselni, az izmaid, a lágyszöveteid, az izületeid sincsenek hozzászokva az edzéshez. Majd idővel remélhetőleg okosabb leszel ilyen téren. A gond azokkal van, akik hónapok/évek után sem fejlődnek fejben, mert azok izomban sem fognak.
Sok mindent írhatnék, de nem állok neki. A lényeg, hogy pihentesd, ne terheld addig azt a testrészed, ahol fájdalom vagy egyéb probléma jelentkezik, nyújts, mobilizálj, hengerezz. A Voltaren gélt használhatod, ártani nem használ. Ha egy hét múlva is jelen van a probléma, akkor menj orvoshoz, de véleményem szerint nem lesz rá szükség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!