90kg-osan 320kgos felhúzás és 270kg-os guggolás lehet naturálon?
A terembe ahová járok tegnap egy srác csinált egy sbd napot és ezeket a számokat produkálta. Később beszéltem vele, és aztmondta, hogy ő lifetime naturál, és sose cuccolna. Jó genetikája van és keményen edz. Aztán még megérdeklődtem pár embert, ők is ezt mondták róla, hogy ő mindig is naturál volt. Én ezeket amúgy nehezen tudom elhinni, mivel a srác elég száraz is.
A fekvenyomása egyedül ami nem olyan hú de, az 165kg.
Nem tartom valószínűnek. Most ránéztem a hunpoweres oldalra, a versenyeredmények ugyan jelenleg nem elérhetők (vagy nem találom), de pl. 93 kilós súlycsoportban az országos rekorder felhúzásban Fekete Miklós, 310 kilós produkcióval:
Igen ez a legjobb ezen az oldalon a gyúrás kategóriában. Valaki, valahol látott valakit, aki csinált valamit, és utána megkérdezett még valakiket, akik megerősítették valamiben.😂😂 De konkrétum soha, semmiben nincs.😅
Igen.
A felhúzás a legerősebb ezek közül. A guggolás is egyértelműen elérhető, csak viszonyításképp, sokat jártam erőemelők közé, viszonylag kezdő, tizenéves csaj képes elérni a testsúly * 2,1-es guggolást... Úgy, hogy látszik, hogy nincs a határán annak, hogy mennyire tud izmos lenni egy lány naturálon, még elég jó a fejlődési íve, nyilván, hiába tehetséges guggoló, mindig van egy picit jobb. Férfiaknak a testsúly * 3 simán meg tud lenni egy jó genetikával és kitartó, minőségi munkával. Olyanok guggolnak 2,5-et, van, hogy 3-at is, akik nem is néznek ki túl izmosnak. Persze 70 kg-val mondjuk könnyebb picit 3-at, mint 90-el.
Igazából a felhúzás se olyan hihetetlen, annyira sokkal nem erősebb, mint a guggolás. Szintén látom, hogy 250 kg igazából már az alap, ameddig sorban jutnak el olyan 21-25 éves srácok, akik szintén nincsenek a közelébe a naturálon elérhető izmosodási potenciálnak, általában ezért el se érik a 90 kg-t, vagy csak zsírosan. -83-ba 280 kg körül húznak már magyarok, és nem extra genetikával. Persze, sokat számít az a 70 és 40 kg, de mondjuk ha 6 kg izmot fel tudnának még pluszba szedni és ezzel kb. bejönnének erre a 90 kg-ra, 15%-ot szerintem tuti erősödne a felhúzásuk, az 322 kg.
Szerintem ezek a számok azért gyanúsak legfeljebb, mert egyrészt nyilván nagyon magas szintűek és így annál nagyobb az esélye, logikusan, hogy még, ha el is érhető valakinek, az adott embernek esetleg nem vagy a kicsit könnyebb utat választotta. Másrészt akkor miért nem csinál magyar rekordokat? Ha nem a doppingtesztelt magyar szövetségnél indul, akkor az lehet azért van, mert nem tiszta, mivel a legrangosabb szervezet az doppingtesztelt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!