Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Talán itt több a kondis....

Talán itt több a kondis. Teremben van olyan eszköz, amivel lehet úgy combizmokat erősíteni, hogy a térdeket kímélje? Esetleg tapasztaltak, tudtok ilyen gyakorlatot?

Figyelt kérdés
Nagyon hálás lennék, ha tudnátok/próbáltok segíteni.
2022. márc. 16. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
14%

Guggolás, felhúzás/merevlábas felhúzás, barbell hack squat (keress rá, egészen érdekes gyakorlat), kitörés, bolgár guggolás, hack guggolás, lábtoló. Ha szabályosan végzed, akkor ezek nem kellene, hogy különösebb térdproblémát okozzanak.

Lábnyújtót, sissy guggolást érdemes kerülni, ha félted a térdeidet.

2022. márc. 16. 11:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de akkor hozzá tenném, hogy genetikai eredetű térdízület sorvadás betegségem van.
2022. márc. 16. 11:30
 3/9 anonim ***** válasza:
36%

Guggolàst semmikèpp!

Pàr honapja tudtam meg hogy porckopàsom van az edzommel azota annak megfeleloen modositottuk az edzestervet.

Guggolas kimarad teljesen.

Felhuzas az megy, ha az ember szabalyosan csinalja akkor teljesen tehermentes a terd. Labtolot is hasznalok, de csak szuken, es annak amire a talpat kell tenni, a felso harmadaban teszem a labam. Igy tehermentes a terd, foleg a farizom erosodik de kicsit a comb is.

A masik ilyen gep amit nem tudom hogy hivnak (erre van az edzom), amibe hason fekszel ès magadat seggbe rugva terdhajlitassal fel le mozog a gep. Ebben mozog a terd de szinten tehermentes.

A negyedik a combfeszito gep, kis sullyal. Hogy a te terdedre ez jo e azt nem tudom, az enyim birja

2022. márc. 16. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erről nem kondisokat kéne kérdezni, hanem gyógytornászt!

Ráadásul attól függ melyik combizmokra gondolsz!

Távolító és közelító combizmot otthon és konditeremben is tudsz úgy edzeni, hogy a térded nem veszi igénybe (lsd közelítő és távolító gép, becézve: szülőgép, vagy négykézláb kutyapisilő póz). De comb feszítő és comb hajlító izmokat (ezek "első és hátsó" izmok, utóbbihoz tartozik a popsi is) javarészt térd hajlító és térd nyújtó gyakorlatokkal tudsz csak edzeni. Kivétel ezek közül a román felhúzás nevű gyakorlat(, amit helyettesíteni tudsz otthon pl mérlegállással, vagy egyszerű felhúzás szerű előre dőléssel és felegyenesedéssel, farpofa szorítással közben, meg otthon is találhatsz hozzá súlyokat, pl üveg vizet), és a hiperhajlítás, amit úgy végzel hogy inkább seggre menjen, mint hátra (vagyis combhajlítóra).

Amiket 3as írt abban a felhúzáson kívül mindegyikben erősen mozog a térd, de ha kis súllyal mennek, akkor végülis az is lehet, de ilyen sorvadás témával én inkább hagynám, ha csak nem segít rajta rekrációs szinten a kis súllyal való 3as szerinti edzés. De inkább menj el vmi gyógytornára sztem.

25/F

2022. márc. 16. 12:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. márc. 16. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
A jó reggelt gyakorlat nem terheli a térdet, meg esetleg gumiszalagos gyakorlatok
2022. márc. 16. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Hat ha komolyabb terd gondod van es faj edzes kozbe akkor nemigazan tudsz feszitot epiteni mert ahhoz mindenkepp be kell hajlitani a terded es sulyokat hasznalni. Esetleg vmi jobb terdszoritoval pl sbd vagy bandazzsal nagyobb ismetlesbe. En 2 terdmutet utan is guggolok, kitoresezek, felhuzok stb. Neha fajdogal, de akkor is csinalom
2022. márc. 16. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:
A merev lábú felhúzás sem terheli a térdet, és nagyon jó gyakorlat fenékre és combhajlítóra.
2022. márc. 17. 08:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Az oke de feszito nelkul erdekes lesz
2022. márc. 17. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!