Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Még tovább kellene növelnem a...

Még tovább kellene növelnem a súlyt?

Figyelt kérdés

Szóval január első hetében kezdtem edzeni (nem fogadalom)

194 centi vagyok 90 kg vel 23 éves.

Elkezdtem kis súllyal, fekvenyomás 20 kg körül. Már attól is kegyetlen izomlázam lett, két hétig szenvedtem az izomláztól, de folytattam az edzéseket közbe is. Na de nem is ez a lényeg.

Heti 3 szor végzek teljes test edzést.

20 kg körüli súllyal kezdtem. 1-2 hétig. Majd növeltem a súlyt olyan 30-35 kg re. Majd 40 kg re, és 40 kg vel edzettem bő 2 hetet. Ma viszont felraktam 50 et, és meglepődtem magamon. 5x10 szabályos fekvenyomást megbírtam csinálni. Nekem az izom és erőnövelés a cél. Elég nehéznek érzem az 50 kg t, viszont 5x10 kiment, így lehet hogy még ettől is feljebb kellene pakolnom a súlyt? Tehát ha ennyiszer ki bírom nyomni akkor növeljem a súlyt, vagy egyelőre stagnáltassam magam két hétig most 50 kg vel? A 10 darab kinyomás az olyan, hogy pont 10 et bírtam kinyomni mindig, 11 már lehet nem menne ki.

2022. febr. 7. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Ha az erő és az izomnövelés egyszerre fontos, akkor én nem erőltetném a 4x10-et, pláne nem az 5x10-et. Pörögjön a 4x5 vagy maximum a 4x6. Akkora súllyal, ami még nem bukás és nem megy a technika rovására, ami különösen fontos, hogy jól rögzüljön kezdőként. És most természetesen a fekvenyomásra gondolok, egy kiegészítő-izolációs gyakorlatnál más szabályok érvényesülnek, hiszen azok nem is arra valók, hogy az erőszintedet emelje.
2022. febr. 7. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:

"fekvenyomás 20 kg körül" A rúd 20 kg. :D

Na jó, nem mindegyik, mert van 15-ös is, csak elsőre vicces volt, hogy 20 kg körül.

Amúgy sose értem ezt az 5x10-et meg hasonló dolgokat. Ha az elsőben kimegy 10, utána fix hogy nem fog kimenni ugyanannyi a következő 4 sorozatban, ez képtelenség. Hacsak nem pihensz rá legalább 5 percet.Na mindegy, hogy azért segítsek is. Érdemesebb lenne emelned 55-el szerintem menne 7-8, az ideális. Viszont én megkérnék valakit, hogy álljon mögém és segítsen. Így tényleg bukásig el tudsz menni.

2022. febr. 7. 19:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat.

Akkor emelek még a súlyon.

2-es. Itthon edzek, maszek felszerelés. Az én rudam 5 kg csak. Aztán 85 ig tudok felpakolni itthon.

55 el megpróbálom akkor szerdától. Teljesen nem tudom ki maxolni, mert egyedül edzek, nincs segítségem, nincs aki mögém álljon, így hagyok azért tartalékot magamban mindig.

Jó elsőre meg másodikra 10+ kiment volna. Háromszor kiment 10 majd utána kiment 9 majd kicsit több pihenővel kiment megint 10

De akkor felpakolok 55-58 at aztán 5-6 ismétlés. Úgy érzem hogy az menne nekem. De megszakadni sem akarok. Nem akarok ártani se magamnak. Nem szeretem azt se ha jön a szemem kifele. Hobbiból csinálom, de azért szeretnék eredményeket elérni, lássam meg érezzem magamon hogy van értelme amit csinálok. Szeretnék hamar fel fejlődni erre a 85 kg fekvenyomásra ami súlyt itthon fel tudok pakolni.

2022. febr. 7. 19:50
 4/7 anonim ***** válasza:
30%

Ha mind az 5 sorozatban fixen 10 megy ki, akkor nem edzel elég keményen.

Ha az 5. sorozatban 10 megy ki, akkor az elsőben 15-18 sorozatnak ki kéne kb menni.

Kusza az egész, valószínűleg alap dolgokkal sem igazán vagy képben. Olvasgass még a témában

2022. febr. 7. 20:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Novelheted siman. Sztem 6-8 ala ne menj, ha 2 honapja kezdted
2022. febr. 8. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem meglepő, jól haladsz, de én nem mennék 8-10 ismétlés alá egy hónap edzésmúlttal. Nehogy sérülés legyen. Ha kiment a 10, akkor annyit tegyél fel, amivel 8 megy és így tovább. 2 hétig nyugodtan időzhetsz egy súllyal, nem kell kapkodni.
2022. febr. 8. 15:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszi. Akkor egyelőre nyomkodom 1 hétig az 50 et majd emelek rajta egy 5 öst
2022. febr. 8. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!