Létezik olyan, hogy valakinek nem való az edzőterem?
Párommal akarnánk valamilyen közös edzést, ami nincs annyira időhöz kötve. Van is gyalog kb. két percre egy edzőterem, ahol csoportos órák is vannak. Én még soha nem jártam ilyenben, futni és jógázni szoktam. Elkezdtem olvasgatni, kezdő edzésterveket böngészni, és a hideg ráz tőle. Zavar, hogy sűrűn vannak a gépek, hogy állítgatni kell a súlyokat, hogy sok ember van viszonylag. Nem motivál az izomépítés, én csak egészségesebb szeretnék lenni és mozogni, valamint nagyon monotonnak is gondolom az egymás utáni ismétlődő gyakorlatokat.
Győzzetek meg, hogy ez nem ilyen unalmas, és én látom így csak a helyzetet.
27N
"Nem motivál az izomépítés, én csak egészségesebb szeretnék lenni és mozogni, valamint nagyon monotonnak is gondolom az egymás utáni ismétlődő gyakorlatokat."
Ezek után miért akarnánk meggyőzni? Ki vagy te nekünk, hogy győzködjünk? Ha neked ilyen preferenciáid vannak, akkor neked pont nem való a konditerem. A legtöbb embernek szerintem egyébként sem való, csak most ez a "kötelező". 10 éve a küzdősport volt kötelező, előtte meg a futás. Mindig más kötelező. Most a kondizás az, amit ha nem csinálsz minimum hetente kétszer, akkor nem számítasz embernek.
A konditerem arra való, hogy jól nézz ki, kerek legyen a karocskád, szép legyen a vállacskád. Én erőemelőként persze máshogy állok a konditeremhez, de az ottani emberek 95 százaléka nem. Attól viszont önmagában te nem leszel egészségesebb, hogy az ottani gépeket rángatod, meg mell-bicepszezel, pláne ha reumatológiai szempontból a tested rohadtul fel sincs készítve a hosszútávú súlyzós edzéshez.
A futás (vagy bármilyen aerob mozgásforma) és a jóga bőven elegendő arra, hogy te egy teljeskörű, egészséges életet élj. Nem kell konditerembe járnod, pláne ha az izomépítés egy kicsit sem érdekel.
És hát igen, a konditermi edzéstervek monotonok, valóban. Ha ez zavar, akkor pláne nem ez lesz a te utad.
A csoportos órák egyébként még akár jók is lehetnek, kivéve ha valami kókler gyökér tartja, viszont ha tényleg nincsenek izomépítési céljaid, akkor nem értem, miért fordult meg egyáltalán a fejecskétekben az, hogy kondizzatok.
Az ilyen emberek miatt van telház a konditeremben...
Leírtam, hogy a kötetlenség és a közös mozgási lehetőség miatt jött szóba. Nem kötelezek senkit, hogy győzködjön, itt mindenki önként válaszol a kérdésekre, ahogy te is. Azért tettem fel a kérdést, hogy hátha egy olyan, aki benne van rámutat, hogy amúgy nem jól látom a helyzetet és vannak olyan jó oldalai is, amiket én nem vettem esetleg figyelembe.
A terem meg egy fizetős szolgáltatás, szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy a többiek miért mennek. És még azt mondják a tapasztaltak nem nézik ki a kezdőket, menjen az ember nyugodtan..
Nem nézik ki a kezdőket, menj nyugodtan. Nyilván akarva-akaratlanul is szembetűnik egy kezdő balféksége a konditeremben, de ennyi, senki nem fog téged bántani ott, mert kezdő vagy. De attól még egy rohadt anonim oldalon hadd írjam már le, hogy az újévi fogadalmas, másoknak megfelelni akaró, társadalmi nyomást érző, teljesen céltalan, buta tévképzetekben élő egyének miatt sokszor nem lehet elférni a konditeremben azoknak, akik pedig azért vannak ott, mert teljesítményt nyújtanak és szeretnék lépni a szinteket. Versenysportolóként ehhez ennyi közöm van.
Ha az egészség számít, az izomépítés egyáltalán nem, továbbá zavar a monotónia, akkor legyen a pároddal a közös mozgás az, hogy együtt jógáztok és együtt eljártok futni, fokozatosan, jó technikával, jó bemelegítéssel, jó cipőben.
Kötetlenségben ott van az edzőterem vagy elmentek futni, kirándulni vagy otthon edzetek youtube videókra mikor kedvetek tartja
Amúgy meg itt vannak a csoprotos edzesek meg barmilyen csapatsport
Ha neked nem jo a leirtak miatt az edzoterem akkor neked nem valo. Tehat van ilyne.
3 éve én is azt hittem hogy nekem nem valo, ma meg hiányzik ha pl betegség miatt kihagyok egy hetet
A lényeg az, hogy mozogj nem feltétlen kell konditerembe járni ehhez. Bár hozzáteszem hogy nagyon sok egyedül végzett sport unalmas és monoton tud lenni. Én azért szeretek kondizni mert minden alkalommal feszegethetem a határaimat és látom a folyamatos fejlődést.
Egyébként tényleg nem fog senki se zaklatni ha kezdő vagy, ha nagyon nagy hülyeséget csinálsz akk max furcsán néznek rád az emberek majd folytatják a dolgukat
Engem ugyanúgy a hideg ráz ha valaki pl a futásra akar rábeszélni . Hiába mondják és tudom is, milyen előnyei vannak, sose fognak rávenni.
Szóval ha ennyire ódzkodsz tőle , akkor ne menj.
Amúgy a koredzesek egész jók , pörgősek, vidámak, az nem a klasszik konditerem feeling szerintem. Úgyhogy ha csak ettől félsz , akkor adhatsz neki egy esélyt, hátha bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!