Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lábra nem tudok edzeni,...

Lábra nem tudok edzeni, annyira ropog a térdem. Mit szedhetnék rá?

Figyelt kérdés
Otthon edzek, így viszonylag szűkösek a lehetőségek. Fekvenyomópadom van meg scott padom. Lábra csak annyit próbáltam edzeni, hogy egyenes rúddal, kb 20 kgvel guggoltam. 2x20 at. De annyira ropognak a térdeim, főleg a jobb, hogy nem merem erőltetni, inkább hanyagolom a láb edzést. Magnézium pezsgőtablettát szoktam inni. De az kb semmit érő cucc. Van e valami amit érdemes lenne szednem? Kezeim vállaim jó állapotban vannak viszonylag. Azok nem ropognak, vagy nem annyira. 23 éves vagyok.
2022. jan. 20. 09:29
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
úgy érzed, hogy ha a hulladék térdeidre beveszel valamit akkor az megoldja a gondodat?
2022. jan. 20. 09:40
 2/9 anonim válasza:
41%
Kollagen + Kalcium a nyerö paros. Baratnomnek is terdproblemai voltak es helyrejött :)
2022. jan. 20. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Reumatológus vagy gyógytornász fog tudni segíteni a problémádon, nem a pezsgőtabletta. Porckopás, mobilitási probléma, meszesedés, gyulladás, rossz technika, bemelegítés/nyújtás hiánya, bármi okozhatja a problémádat. Egyiken sem fog javítani a magnézium, pláne nem a kollagén, meg a többi ilyesmi.
2022. jan. 20. 10:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ropog. Már gyerekkoromban durván ropogott. Ha komolyabb súllyal guggoltam volt olyan, hogy nem tudtam wc-ről felállni. A tanácsom az, hogy reumatológus vagy gyógytornász, ahogy írták felettem. Ne pezsgőtablettát szedj, hanem ízületvédőt. Személyi edzőt se ártana fogadni, hogy megtanítsa a helyes technikát. A guggolás eleve egy sérülésveszélyes gyakorlat, a felhúzás a második. Ezeket meg kellene tanulni edzővel lehetőleg.

És ha még megfogadsz egy tanácsot tőlem, akkor csak súlyok nélkül guggolj egy jó darabig. Aztán 5 kilóval, 10 kilóval, stb.

Fel kell készíteni a térdet a súlyokra. Ha meg már tudsz súllyal edzeni, akkor se menj 20 ismétlés alá szerintem.

Lábedzések előtt pedig jó alapos bemelegítést csinálj, kezdd lassú kocogással, gimnasztikával, aztán apró súlyokkal sok ismétlés, majd utána a munkasorozatok.

2022. jan. 20. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire rossz a helyzet nem fog rajtad segíteni a csodabogyó...

Elsőnek menj el orvoshoz hogy egyáltalán tudd mi a helyzet ne csak a sötétbe kapálózz hátha megoldja valami

2022. jan. 20. 16:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Annyira azért nem rossz mint ahogy elképzelitek. A hétköznapi életben semmi baj vele. Viszont ha nem szokványos módon terhelem akkor az nem tetszik annyira neki. Nem ropog recseg kattog, hanem csak apró kis hangokat ad ki. Ezért gondoltam, valami îzületvédőre, vitaminra stb, hogy ne kezdjen el romlani. Ha a mostani szinten marad akkor semmi baj vele.
2022. jan. 20. 18:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek ilyen csodaszerek, pláne nem tápkiegészítők formában. El tudom képzelni, hogy helyileg adott kortikoszteroid injekció segítene valamit, de nincs az a bioteches pezsgőtabletta, ami ezt a problémát orvosolná.

Meg hát én nem tudom, azért az, hogy én ne tudjak leguggolni egy pici súllyal se anélkül, hogy ne recsegnének, ropognának, kattognának a térdeim és ez diszkomfortot okozzon, az nekem elég para. Én ezt így nem hagynám ennyiben, hanem elmennék szakemberhez, az biztos.

Most abban semmi nincs, ha elmész egy dokihoz vagy egy gyógytornászhoz, hogy legalább megvizsgáljon. Ennyit érjen már meg az egészséged. Most még 23 évesen ez lehet, hogy csak annyi, hogy akkor most nem edzel lábikóra, de aztán 53 évesen ha ez a tünet tovább eszkalálódik és emiatt nem tudsz majd leguggolni cipőt kötni, akkor bánni fogod, hogy nem hittél a kommentelőknek.

2022. jan. 20. 18:17
 8/9 anonim ***** válasza:
46%
kollagén
2022. jan. 20. 21:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha a hétköznapi életben nincs vele gond, akkor még most állj át más edzésmódszerre.

Legyenek ízületi előkészítő gyakorlatok, mobilizációs és propriocepciós gyakorlatok, melegíts be rendesen, ezutan jöhet az edzés de ne terheld túl, főleg ne egyoldalúan. Végén nyújtasz.

A reumatológust ezen felül én is tudom javasolni.

2022. jan. 21. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!