Igaza van Jay Cutler-nek?
Azzal kapcsolatban, hogy elsőnek nem a szabad, nagysúllyos gyakorlatokra kell menni, hanem előtte egy kis vért pumpálni az adott izomba. Mondjuk fej fölé nyomás előtt oldalemelés stb. Így soha nem kellet abbahagynia az edzést pedig 20+ éve csinálja. Igaz, hogy ilyenkor kevesebbel megy az összetett gyakorlat, de a súly nem számít szerinte.
Mit gondoltok ?
Az a dzséj kátlör, aki végig edzette a tinédzser korát szabadsólyos edzésekkel az amerikai foci mellett, ugye?
18 évesen tesztó deca kombót nyomott, 200 kg val guggolt.
Olvastam tőle pár cikket, meg riportot is néztem vele, de néha szeret csak össze vissza beszélni.
Valójában ezeknek csak a súly számít főleg mikor megy a betöltés, szuszival meg drostival,olyan súlyokat mozgatnak meg, hogy nézni ha élőben látod.
Voltam los angelesben pár éve, és sikerült lejutnom oda ahol edzettek.
Hát emberek, amit ezek műveltek az edzőtársaival ilyet itthon kis hazánkban nem igen látni.
#1 ez nem azt jelenti, hogy kis súllyal csinálod az alapgyakorlatokat, ettől még nyomott szabadsúllyal ferdepadon 180ba 12t.
Talán annyi köze van a naturálságnak, hogy naturálként soha nem leszel olyan erős, hogy extrém sok idő legyen a bemelegítés. Náluk ez részben abból a célból is van, hogy pl ne kelljen az első munkasorozat guggolás előtt 6-8 bemelegítőt lenyomni, mire felérsz a súlyodra. Pl ha 300zal guggolsz előtte minimum kéne 0,60,100,140,180,220,260 ez pedig sok időt elvesz. Sokkal egyszerűbb combfeszítő gépen kezdeni, és mondjuk 180ról indítani a guggolást.
Mit xarakodtok itt?
Én teli vagyok, kegyetlenül, beállok a guggoló állvány alá, 200-250 kg simán megy, nem kell előtte rugózni meg nyújtózkodni mint a nők.
Aki kemény, odamegy és megcsinálja.
Mindig így szoktam.
Engem még nem látott senki karkörzést meg egyéb baromságokat csinálni egy 180 kg szériás fekvenyomás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!