Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Húzódzkodás elsajátítása így...

Húzódzkodás elsajátítása így lehetséges?

Figyelt kérdés

28f 189cm 90 kg vagyok. Nem bírtam magam felhúzni, igy vettem gumiszalagot (45 kiló ellenállású) így 4esével megy egyelőre. Tenyérrel kifelé és befelé is csinálom. Amint könnyű lenne folyamatosan gyengébb ellenállású szalagot használnék, míg (remélem) el nem jutnék addig, míg nem kéne segítség hozzá.

Fél év vajon elég?

Étrenden is múlik minden azt hiszem. Ha ez számít valamit elég sok húst eszek.

2021. dec. 18. 18:31
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Az, hogy a húzódzkodásod milyen ütemben fog fejlődni, az pont nem azon múlik, hogy mennyi húst eszel. De egyébként a gumiszalagos progresszió egy teljesen reális út a szabályos pull up felé, viszont a húzódzkodásnak van egy technikai szabálya, aminek tudatában kell lenned ahhoz, hogy a húzódzkodásod valóban húzódzkodás legyen, ne egy nulla mozgástartományú rángatózás, mint amiket a konditermekben látok.

https://www.youtube.com/watch?v=9vf5WiyzpJI

Ezt a videót 02:35-től ajánlom figyelmedbe.

2021. dec. 18. 20:51
 2/3 anonim ***** válasza:
A húzódzkodás tipikusan olyan gyakorlat ami akkor fog jól menni ha erőlteted. Nekem is szar volt a húzódzkodásom, de már egy jó ideje minden hátedzésen berakom, így pedig az is fejlődött.
2021. dec. 19. 11:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Lassan erősödik benne az ember, mivel egy nehéz gyakorlat, de ha kitartó vagy, FOGSZ BENNE FEJLŐDNI. Nekem kb 5-6 ment nyáron.

Fél év után már lazán megy a 4x10. Nekem nagyjából ez a sorozat-és ismétlésszám amit egy edzésen tolni akarok (mivel csak egy gyakorlat a több hát-bicepszgyak között).

Ezért arra törekedtem mindig hogy ez legyen meg. Amíg nem ment saját súllyal, addig gépi rásegítéssel toltam (kondikba szokott lenni, de segítőtárs is jó, vagy ahogy te csinálod, a kötél). Az elején úgy csináltam hogy amikor már nem bírtam, folytattam a sorozatot kis rásegítéssel hogy meglegyen a 10 ismétlés. Aztán eljutottam oda h pl az első sorozat már ment saját erőből, aztán a második is, stb.

Ha így megy a fejlődésem fél év múlva már "túl sok" ismétlésszám fog menni magamtól (15 fölé nem akarok menni), és akkor már plusz súlyt kell magamra rakni. Ugyanezt az utat bejártam a tolódzkodással már, nyilván az könnyebb gyaksi, így abban hamarabb kellett plusz súly. Szóval a lényeg hogy működik.

2021. dec. 19. 16:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!