Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzeni szeretnék edzőteremben,...

Edzeni szeretnék edzőteremben, hogy kezdhetnék bele?

Figyelt kérdés
75-80 kg között vagyok, 174 cm magas lány, viszont még soha nem voltam, és kicsit aggódok, mert elég félénk vagyok és félek attól is, hogy megbámulnának. Kérdésem az lenne, hogy milyen tanácsokat adnátok egy kezdőnek? Mind feladatok szempontjából, mind csak "edzőtermi szabályok" szempontjából, de leginkább fogyáshoz. Lányok, nektek milyen volt mikor először mentetek? 17 éves vagyok, ha bármit számítana. (Linkeket is köszönök, ha valakinek van valami adott rutinja)
2021. dec. 12. 23:16
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Személyi edzőn vagy online tanácsadón nem gondolkoztál el? Megtérülne, mert így ennyire kezdőként, ennyire tudatlanként félő, hogy elszúrod az első hónapjaidat feleslegesen, pedig akár fejlődhetnél is.
2021. dec. 12. 23:28
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Nyugodtan menj le a teremben, pont erre van kitalálva.

Gondolom fogyni, formálódni szeretnél, leginkább kardió gépekkel kellene dolgoznod.

Az optimális a heti 3 alkalomal 1,5 órás edzések lennének.

Személyi edzőt tényleg érdemes lenne 5-10 alkalomra, hogy megtanuld használni a gépeket, a gyakorlatokat, a helyes bemelegítést, a gépeken a nehézségi szintek és az idők beállításait.

De mindenképpen jó, hogy edzeni akarsz.

Sok sikert!

2021. dec. 12. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak fogyás a cél, akkor számold a kalóriákat amiket beviszel és mindig legyen kevesebb mint amennyit elhasználsz. Hogy mennyit használsz el az sok mindentől függ, de egy alap becslést lehet kapni interneten kalkulátorokkal és pár hét után látod hogy jó tempóba fogysz-e vele vagy sem.

Kalória felhasználást főleg kardióval tudod megdobni, súlyzós edzéssel izmosodsz, nem fogysz.

2021. dec. 13. 06:53
 4/9 anonim ***** válasza:
21%

Se személyi edző nem kell online tarhálás bocsi tanács adás meg főleg nem kell.

első alkalommal amikor oda mész kinézel valakit aki éppen azt a gépet használja amit te is akarsz.

Megvárod míg végez és megkéred, hogy mutassa meg hogyan kell, mert most vagy ott először.

Mindegy hogy fiút vagy lányt kérdezel meg segíteni fognak.

Egyébként ha már futópadról volt szó.

https://www.youtube.com/results?search_query=fut%C3%B3pad+ha..

Még pár videó.

https://www.youtube.com/results?search_query=edz%C5%91termi+..

2021. dec. 13. 09:15
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Személyi edző kétesélyes. Sanszos, hogy olyanhoz mész, aki "seggmutogatós", de haszontalan gyakorlatokat fog mutatni
2021. dec. 13. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:
45%

A megbámulástól ne félj, mindeni magára figyel ahhoz nagyon fura dolgokat kell csinálnod h bárki is figyeljen rád.

Önmagában a fogyásnál a konyhában kezdődik, ott kell rendet tenni, nem szabad éheztetned magad mert abból binge evés lesz.

Kardio illetve súlyokkal való edzéssel kiegészítheted ezt, de függ attól hogy mi a célod. Csak le akarsz fogyni? Szeretnél picit izmosodni?

Személyi edzőt kiválthatja esetleg egy ismerős vagy barát akivel el tudsz járni pár alkalommal

2021. dec. 13. 11:18
 7/9 anonim válasza:
50%

Szia, en is nemreg kezdtem el jarni, en is nagyob feltem az elejen, egyedul szerintem be sem mertem volna lepni, annyira gyava voltam :D

Par "illemszabaly":

-vigyel magaddal torulkozot, foleg igy korona alatt

- amikor belepsz a terembe koszonj a korulotted levoknek

- ha kineztel egy gepet, aminek a kozeleben gyanusan sokat teblabol valaki, akkor kerdezd meg, hogy hasznalja-e meg, vagy mennyi szettje van meg belole, esetleg csatlakozhatsz-e.

Amugy eloszor mindenkeppen valami kondis ismerosoddel menj, vagy az elso par alkalomra fizess szemelyi edzot. En pl egy csomo gepnel kitalalni sem tudtam, hogy merre van benne a fejem es merre a labam, nem hogy helyesen tudjam csinalni a gyakorlatot:D

Ha jofejek, megbamulni nem fognak akkor sem, ha rosszul csinalsz valamit. Amugy er a tobbieket is "zavarni", hogy te is ezt szeretnes csinalni, hogy kell. Sot, amikor vettem a berletet, akkor a recepcios is felajanlotta, hogy korbemutogatja a gepeket.

Ha csak fogyni akarsz, akkor az dieta foleg + kardio. Kesobb ha izmosodni is akarsz, akkor sulyzos edzesek.

+1 tanacs: vigyel sok-sok vizet!!!

2021. dec. 13. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Koszonj az oltozobe, hasznalj torolkozot, ne foglald a gepeket telefonyomkodassal v ilyesmivel, pakolj el magad utan. Nyugodtan kerhetsz segitseget barkitol. Ha ugyis fogyas a cel menj le kardiozgass (bringa, futopad,lepcsogep) kozbe figyeld mi folyik ott 😀 de nemart neten olvasgatni edzesterveket meg videokat nezni a kivitelezesrol ha vakon mesz
2021. dec. 14. 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Súlyzós edzést ajánlom, nagyon jó alakod lehet, ilyen kezdőparaméterekkel. Ajánlom figyelmedbe az erőemelést!
2021. dec. 26. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!