Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit gondoltok erről? Nagy...

Mit gondoltok erről? Nagy gond lenne ha ezt csinálnám?

Figyelt kérdés
Már edzek lassan egy fél éve (tudom ez semmi), és arra gondoltam, hogy diétáznék most addig amíg el nem érek egy nekem tetsző testzsírszázalékot. (kb kockahasig tervezném) De mindenhol azt olvasni, hogy kezdőként tömegelni kell(eddig ezt csináltam, de nem emiatt lett rajtam felesleg alapból volt), ezért nem tudom, hogy most mennyire lenne gond, ha leadnám a rajtam lévő felesleget 1-2 hónap alatt, aztán megint elkezdenék lassan tömegelni tartva azt a szintet. Ez így hülyeségnek hangzik vagy megvalósítható?

2021. nov. 22. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
24%
Megvalósítható, csak nincs értelme. Fogyás közben izom is lemegy. Amit felszedtél, annak egy része lemegy. Azzal pedig, hogy hízás nélkül tömegelsz, annyi értelme lesz, hogy baromi lassan visszaszeded azt az izomtömeget, amit most a fogyással elvesztettél.
2021. nov. 22. 17:28
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

"De mindenhol azt olvasni, hogy kezdőként tömegelni kell." Ez nagyon tudományosan hangzik. Mi ez a mindenhol? Shopbuilder és a Femcafé?

Nyugodtan diétázz, amíg el nem éred az egészségesen fenntartható testzsírt, utána pedig mehet a szép, fokozatos, nem túltolt kalóriatöbblet. Mellette pedig eddz kényelmesen, biztonságosan, törekedve a progresszióra. Ennyi!

2021. nov. 22. 17:29
 3/9 anonim ***** válasza:
25%
Mi a frászkarikának fogyjon le, ha utána megint visszaszedje? 😀 Én nem tudom, ki hogy van vele, de lefogytam, mellette edzek, de eszem ágában nincs visszaszedni. Nem azért kínlódtam vele. Ez a tömegelés egy hatalmas baromság.
2021. nov. 22. 17:52
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Sok fehérjét tartalmaz az étrended igazából?
2021. nov. 22. 19:07
 5/9 A kérdező kommentje:

Kár hogy nem raktam egy szavazást úgy egyszerűbb lenne dönteni.

1#

Ebbe azt nem értem, hogy nem lehet akkor egy tetszésszerű szintet fenntartani, ha fejlődni akarsz muszáj állandóan elhízva lenned ? Vagy nem tudom pontosan mire gondolsz ezalatt. Most is fejlődtem, úgy hogy nem lett rajtam több a felesleg, azért is gondoltam, hogy lehetséges.

Egyébként köszönöm a válaszokat.

2021. nov. 22. 19:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A szavazás miatt könnyebben el tudnád dönteni? Ha 2 szavazattal több érkezne a tömegelésre, akkor azt választanád, ha meg a szálkásításra, akkor azt? Így hozol döntéseket a sportban? Gyakorikerdesek.hu-s szavazások alapján. Az kemény, barátom...

Kezdjük az elején: túlsúlyos vagy? Mennyi a testzsírod?

2021. nov. 22. 19:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor idióta emberekkel interaktálsz mert ez hülyeség hogy egy kezdőnek tömegelnie kéne.Aki szerint egy 120 kilós,30% tzs-vel rendelkező embernek tömegelnie kéne mert kedző annak fogalma sincs miről beszél.

Nyugodtan fogyj le amíg szeretnéd,elvégre az számít hogy te milyen fizikumot akarsz.Az igaz hogy nem fogsz jelentős mennyiségű izmot felszedni mert kell a szervezetnek a plusz energia izomépítéshez de ha jól csinálod akkor nem fogsz izmot veszteni,sőt építhetsz is.Ne legyél nagyon agresszív kalóriadeficitben,fogyassz elegendő fehérjét(kb 1,5-8g/kg) és edz ugyanúgy mint eddig csináltad.

#3-nak meg azt üzenem hogy a tömegelés nem azt jelenti hogy minden szart kétpofára zabálsz és két hónap múlva zsírdisznónak mehetnél,lehet azt okosan is csinálni csak ahhoz gondolkodni is kéne

2021. nov. 22. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha szálkásodni akarsz, szebb formát akarsz, úgy van értelme. Ha nettó izomtömeget szeretnél, kilókban mérhető izmokat, ahhoz elengedhetetlen, hogy néhány százalékkal ne nőjön a testzsír%, de akkor elhalványodhat a kockahas és nincs értelme fogyóznod.
2021. nov. 22. 21:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

A tömegelést szerintem engedd el, mert nem profi vagy - egy kezdő sportszerető. Ha fél éve edzel a tested kb kezdi megszokni a terhelést és még alakulóban van... Egyél minőségi kaját, ne legyél durva kalóriadeficitben és edzél mellette. Izom is jönni fog (mivel eddig nem edzettél tuti alakul valami) meg a zsír is csökkenni... Nekem ~ 1,5 év volt mire beállt a súlyom és a testzsírszázalékom is X szintre folyamatos edzés és kiegyensúlyozott táplálkozás mellett. Utána kezdtem el játszani a kaja mennyiségével, hogy mitől megy le kicsi, aztán mitől jön fel stb... De így 4 év után is nehéz kimozdítani "középállásból" magam... Érezd jól magad a bőrödben, ha jobban érzed akkor ha sajtreszelőkockás a hasad akkor nyomjad úgy. A tömegelés szálkásítás sztorit hagyjuk meg azoknak akik erre tették fel az életüket :) Píííísz :)

2021. nov. 23. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!