Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Erősnek születni kell, vagy...

Erősnek születni kell, vagy kitartó edzéssel lehetek "bármilyen" erős?

Figyelt kérdés

Ma tesi órán bementünk az iskolai kondi terembe, aztán a fekve nyomó padokon tevékenykedtünk leginkább. Én az egyenes rúdra feltettem 2x5 kilót (+ a rúd súlya), és ezt ilyen 15x tudtam kinyomni maximum egymás után. Aztán levettem a súlyokat és raktam rá 2x10 kilót, ez már csak kb. 5x ment.

Viszont pár osztálytársam meg ilyen 40 kilókkal csinálta, én is megpróbáltam de kinyomni már nem tudtam. Ha elkezdenék rendszeresen edzeni akkor lehetnék erős én is?

2021. okt. 6. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Igen. Ha elkezdesz egy progresszív edzéstervet, és elsősorban az erőszinted növelésére fektetsz hangsúlyt, nem pedig a hipertrófiára, akkor egyre erősebb leszel. Ez ilyen.
2021. okt. 6. 18:55
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
Igen. De van született erőszint. Nem mindenki alkalmas mindenre, vannak, akik nulla edzéssel vannak ott, ahova mások évek után jutottak el. A két véglet szerintem én és az egyik osztálytársam volt. Középiskolába egyszerre kezdtünk edzeni, testtömegünk és fizikai adottságaink is hasonlóak voltak. Legalábbis ránézésre. Ugyanúgy edzettünk, csak ő sokkal erősebb volt végig. Emlékszem, hogy úgy 2 hónap után próbálkoztunk meg a felhúzással először. Úgy az 5. edzésen, mikor már egész jól ismertük a mozdulatot, megnéztük hogy mennyit tudunk felhúzni. Nekem 70 kg ment. Ő meg 180 kg-ot húzott fel. ~4 hónap edzéssel a hátunk mögött, 17 évesen. Ő azóta is edz (tehát úgy 5 éve), naturálban (tehát szigorúan dopping nélkül), a legjobb eredménye jelenleg 310 kg. Én 2 évig edzettem, 150 kg-ig tudtam felmenni.
2021. okt. 6. 19:07
 3/8 anonim ***** válasza:
96%
Ne már, hogy elsőre felhúzta a 180-at, 17 évesen!
2021. okt. 6. 19:17
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Az alkat eleve meghatározza a korlátokat. Ezen korlátok között bármi történhet. Nyüzüge, filigrán testalkattal, finom csontozattal ne akarj malomköveket emelgetni.
2021. okt. 6. 19:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ínszalagok vastagsága, az egy adottság. Ez csak azért érdekes, mert pl a szkanderben hiába edzel te 10 évig rá, ha az ínszalagjaid nem olyanok, akkor le fognak nyomni.

Számomra ez azért érdekes, mert sokat edzettem erre, elég jó is voltam benne hétköznapi szinten, de versenyeken úgy nyomtak le, mintha semmi lennék. Aztán egy kar műtét után, a műtétet elemezve a doki elmondta, hogy a karomban lévő ínszalagok olyan vastagok, mint egy nőnek...

Szóval ne erőltessem az erősportokat ha lehetséges.

2021. okt. 6. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Inszalagok, tapadások, csontozat, izületek, izmok. Ezek összessége adja az erőt. Régen volt a terembe bajnokság, na ki nyerte? Egy tök vékony magas erőemelő akin az se nagyon látszott, hogy edz. Akkor vannak mégis kivételek? :d
2021. okt. 7. 00:25
 7/8 anonim ***** válasza:

"A kitartó nyeri a versenyt".

-mondta Swarzenegger egyszer.

Lehet valakinek jó adottsága,lehet többet tud megemelni,de a rendszeres edzés túllepi az adottságokkal megáldott embereket.

Ezt úgy értem,h valaki eleve erős ,meg viszonylag csak úgy izmos,az csak az átlagbol emelkedik ki,de nem azok közül,akik edzenek megfelelően es kitartóan.

Markus Rühl egy vézna kisfiú volt.Kórosan sovány.Semmi nem utalt arra,hogy ez valaha is izmos lesz.Ha valaki azt mondta volna akkor,hogy jó a genetikája,nyilván kiröhögi mindenki.

És?

Nyilván azt fogod mondani hogy a kox.Ok.De kox nélkül is elég nagy lenne,mert rendesen odatette magát.Míg mondjuk az iskolatarsai,akik erősebbek voltak,sehol nincsennek.

Számos hasonló példa van még a testépítés vagy az erőemeles világában.

Ne foglalkozz azzal,hogy a sulitarsaid mennyivel jobbak,hanem legyel kitartó,és nezd meg majd 3-4év múlva!!

2021. okt. 7. 08:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Simán lehetsz a legerősebb, sőt számomra már most az vagy!
2021. okt. 7. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!