Milyen időközönként edzek?
Ma voltam először edzőteremben edzeni és minden másnap edzenek
De a héten nem nagyon érnek rá szóval arra gondoltam hogy holnap is lemennék
Kérdés az, hogy ez mennyire gátolja a fejlődést?
Ha az adott izomcsoportjaid és főleg az idegrendszered tud regenerálódni két edzés között, akkor nincs semmi gond. Te kezdőként amúgy sem hiszem, hogy annyira a végletekig ki tudod meríteni magad egy hát-bicepsz napon, úgyhogy szerintem másnap simán lemehetsz mellezni (most csak egy random példát mondtam).
Viszont légy észnél! A regeneráció ugyanolyan fontos, mint maga az edzés és a táplálkozás. Ha ez a három nem stimmel, akkor nem lesz számottevő a fejlődés. Továbbá a sérülések, túlterhelések, gyulladások elkerülése végett: bemelegítés, nyújtás, mobilizáció, hengerezés. Ezekre is fektess kellő hangsúlyt, különben előbb-utóbb pórul jársz. Fontos, hogy még most kezdőként megtanuld, hogy mi fontos és mi nem fontos egy sportoló életében, hogy később ne érjen se meglepetés, se csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!