Sok embernek hogy lehet alapból, edzés nélkül is ilyen nagy fogáserőssége?
Pl. van egy tök vékony gyerek a teremben, nemrég kezdett el edzeni, csigás gépeken húzkod kis súllyal és a döntött törzsű evezést kb 30 kilóval csinálta, de olyan erős a fogása, kézfogásnál szinte összeroppantja a kezem. Pedig felhúzok én is 205 kilót gurtni nélkül, szóval nem hiszem, hogy olyan gyenge lenne a fogásom.
Van egy gyakorlat, hogy a 25 kilós, fogás nélküli súlytárcsát egy kézzel meg kell fogni és tartani. Múltkor volt ilyen “challenge”, hogy ki tudja megcsinálni. Én és még páran alig bírtuk megmozdítani, de volt aki lazán megcsinálta. Köztük egy 40 körüli, sovány irodista, aki nemrég kezdett edzeni, életében nem sportolt, fizikai munkát sem végez, 40 kilókkal nyomkod fekve, szabadsúlyos gyakorlatokat a fekvenyomáson kívül egyáltalán nem végez, de mégis, edzés nélkül is erősebb a fogása a miénknél.
És mondom mégegyszer, 205 kilót gond nélkül felhúztam gurtni nélkül, szóval nem hiszem, hogy az én fogáserősségem lenne annyira gyenge.
Genetikusan rossz a fogásod, neki meg nem.
Egyébként a tenyér és az ujjak mérete sem mindegy. Nagy tenyérrel jobb fogás erőt lehet kiépíteni. Horog fogás is jobban megy annak akinek hosszabb ujjai, vannak mint annak akinek kurta és rá sem tud fogni a versenyrudra mert olyan az ujja mint egy gyereknek. (Tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!