Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért ilyen nehéz az edzés...

Miért ilyen nehéz az edzés (kardio, súlyzózás) 50 fölött?

Figyelt kérdés
Próbáltam felkészülni lélkileg...de ez tényleg brutál😣 Egyesek 50 fölött is fittek, én meg...
2021. aug. 25. 22:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Tíz éve még "simán" fogytam 2 hó alatt 18 kilót... most meg vértizzadva is nehéz.
2021. aug. 25. 22:21
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Mert neked mar a B oldal forog
2021. aug. 26. 07:07
 3/7 A kérdező kommentje:
És neked mi forog?😂
2021. aug. 26. 07:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert nekünk - 50+ osoknak - már minden nehezebb. Az emésztés megváltozik, nem ehetünk mindent amit régebben. Lassul az anyagcsere. Oda is telepedik plusz kiló, ahova nem akarjuk, sőt. Ha le is csusszan rólunk pár kiló felesleg, és ha nem figyelünk, akkor visszalopakodva a plusz kilók, magukkal hozzák a rokonaikat, a barátaikat, és az üzletfeleiket is.

Több mindenünk nem úgy működik ahogy rég, hanem fáj, hasogat, és bizsereg, s ez utóbbi sem biztos, hogy a jó értelemben.

Mindenért keményen, keményebben kell megdolgozni. Van aki könnyebben marad fitt, van aki kevésbé, vagy sehogy. Sajna ez ezzel jár.

A mondás is azt tartja: Ha elmúltál negyven (!), és nem fáj sehol, elég nagy rá az esély, hogy meghaltál. Akkor ötvenesen, pláne ötven pluszosan szerinted?

Az Aranyosi Péter is azt mondta: régen volt négy hajlékony végtagom, és egy merev... most van négy merev, meg egy hajlékony.

Szóval, ha változást akarsz / akarunk, össze kell söpörni az összes lelkierőnket (szilánkjainkat), akaraterőnket, és változtatni kell a dolgokon. Ami piszok nehéz, de nem lehetetlen. Mert ami valószínűtlen, az nem biztos, hogy lehetetlen. :)

Lassú víz partot mos, viszont kis súlyokkal is lehet eredményt elérni, ha növeled a széria számot. Ezt Arnie mondta (a vizet kivéve), és ő már csak tudja. Most sem néz ki olyan rosszul. :)

2021. aug. 26. 12:18
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Utolso, mar csak egy jo kis dakota mondas hianyzott a beszededbol.
2021. aug. 26. 12:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondoltam rá, de nem szeretem a dakota közmondásokat, amiatt, aki "népszerűvé" tette.
2021. aug. 26. 13:21
 7/7 A kérdező kommentje:
4. 😁 Ahogy írtad... Ami bosszant ,hogy egyesek fitneszterembe járnak ebben a korban, nagyon bírják (gondolom adottság is lehet, erős ízületek stb.) és hogy nekem nagyon hirtelen jött (erre nem lehet felkészülni). Azért nem hagyom magam tunyulni, és vígasztal,hogy legalább eljutottam a "B oldalig"😉
2021. aug. 26. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!