Otthon lehet?
A felszíni látvány izmokra gondolsz, vagy a stabilizáló-mély izmokra? Csak mert nem mindegy. Ha csak a látvány fontos, és az a cél, hogy izmos legyél, legalábbis annak néz ki, és a külső a lényeg, akkor neked a konditerem lenne a megfelelő. Otthon eszközök, súlyok, rudak nélkül elég limitált a külsőd fejlesztése.
Ha viszont nem csak a külső számít, akkor otthon, eszközök nélkül is szép eredményeket lehet elérni a mélyizmok és az erőfejlesztés tekintetében. Ha lenne egy húzódzkodód vagy valami bak, ahol tolódzkodni is tudnál, az már maga lenne a tökély. Otthon, eszközök nélkül én a sok gyógytornát, nyújtást, mobilizációt és jógát ajánlom neked. Ezzel helyre tudod tenni a tested reumatológiai egészségét, meg tudod erősíteni az izületeket, szalagokat és a stabilizáló izmaidat is. Mellette pedig el lehet kezdeni a saját testsúlyos edzést (street workout, calisthenics), aminek a határai gyakorlatilag a csillagos ég. Ha húzódzkodód nincs is, csak a "talajgyakorlatok" maradnak, akkor is annyi trükköt tanulhatsz meg, hogy az megszámlálhatatlan. Ezek tanulása közben (ha a táplálkozásod és a regenerációd is rendben van) egyébként igen szép, nagy, erős, funkcionális és esztétikus izomzatra lehet szert tenni. De egyébként meg a street workout alapja az improvizáció, szóval ha kellően kreatív vagy és fel tudod használni az otthoni ingóságaidat (szék, kanapé, pad, táska, vizes flakonok, stb.), akkor elég jó kis "edzőtermet" össze tudsz magadnak rakni. Én anno nagyapám garázsában egy gerendán kezdtem el húzódkodni, két fűrészbakon meg tolódzkodni. Mindig kreatívnak kell lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!