Széles hátizomra melyik evezés jó?
Figyelt kérdés
2021. aug. 4. 11:19
1/9 anonim válasza:
Az egykezes evezés súlyzóval nagyon jó. De fontos, hogy egyszerre egy oldalt csinálj, mert akkor nyúlik meg igazán a széleshát.
2/9 anonim válasza:
Az összesnél kap terhelést. Én is az egykezest csinálom, mert azt érzem a legjobban, valakinek meg a kétkezes, T rudas vagy gépes evezés jó. Ki kell próbálni. Úgyis az a gyakorlat lesz a leghasznosabb, amit a legjobban érzel és amit a legjobban szeretsz. Akkor is, ha a ,,tudomány" mást mond.
3/9 anonim válasza:
Lényegében akármelyik jó,szerintem nincs olyan evezés ami nagy előnnyel indulna.Talán az egykezes súlyzós evezés mert egy kézzel nagyobb a mozgástartomány,viszont ez nem fog olyan nagy súllyal menni és kétszer annyi szettet kell csinálni.
Az fontos széles hátizomra hogy minél közelebb tartsd a karodat a testedhez mert akkor jobban dolgozik,ha kifele néz akkor hát felső részén lévő izmok dolgoznak jobban.
4/9 A kérdező kommentje:
Eddig mellhez húztam azzal szépen fejlődött. Akkor ne is cseréljem le ?
2021. aug. 4. 16:21
5/9 anonim válasza:
Hát te evezést kérdeztél. A mellhez húzás az nem evezés, de, ha neked attól szépen fejlődik akkor maradhat. De mondjuk én hozzáadnék valamiféle evezést, mert a hát nem csak a széleshátizomból áll. Ott van a felső hát, középső hát azok inkább az evezésekből kapnak. Mindkét mozgásmintára szüksége van a testnek, hogyha azt akarod, hogy teljes hátad legyen.
6/9 A kérdező kommentje:
Döntött törzsel evezek még. Ez a kettő így elég ? Felhúzni is szoktam.
2021. aug. 4. 17:55
7/9 anonim válasza:
Ja. Én is úgy edzek, hogy mellhez húzás, döntött törzsű evezés rúddal meg felhúzás. Plusz még hozzá szoktam adni döntött törzsű oldalemelést, de azt hátsóvállra csinálom. 1es és 5ös vagyok.
8/9 A kérdező kommentje:
És neked mennyire vált/válik be ?
2021. aug. 4. 20:07
9/9 anonim válasza:
7es vagyok. Attól még, hogy nekem bevált neked nem biztos, hogy be fog, de a mellhez húzásba én személy szerint lassan fejlődők, viszont a döntött törzsű evezésben fél év alatt kezdtem és több, mint 20 kilót erősödtem benne. Azóta többet is és a gáz az az, hogy sokkal több súlyt tudok bennem mozgatni, mint fekvenyomásba (Ezt csak azért írom, mert antagonista gyakorlatai egymásnak.) most azóta kicsit belassult benne a fejlődésem, de kedvenc hátgyakorlat kb. 1 éve kezdtem és már +32,5 kg megy. Csinálom sima fogással is meg bicepsz fogással is. A felhúzást annyira nem csinálom, csak heti 1x szoktam ott viszonylag jól fejlődők.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!