Van itt olyan, aki nehezen hízott, vézna volt, aztán kigyúrta magát?
Túlzás, hogy kigyúrtam magam, de cérnaszálból átlagnál izmosabb, sportos testalkatom lett. Nincs semmilyen mágikus összetevő, semmi rejtett technika. Többet és jobban edzettem, több fehérje, több kalória. Meg kevesebb stressz, több alvás.
Kajálásnál az segített sokat, hogy nem egyhangú kajákat csinálok. Régen csirkerizst csináltam legtöbbször, meg rántottát. Egy idő után undorodtam tőle és nem tudtam eleget enni, aztán már ránézni se, volt is pár év szünet. Elkezdtem újra, most már normális étrenddel, finom kajákkal és máris volt étvágy, jött is a tömeg. Pl házi mogyoróvajas kenyérrel rengeteg kalóriát be lehet vinni és nem szemét kaja.
2:
Olajos magvak nassolásnak. Sertés/marha pörkölt, gulyás, tarja. Csirkemellet is fel lehet turbózni, pl két kedvencem a mézes mustáros tejszínes csirke és ilyen salsa szósszal (vagy minek nevezik) leöntött csirkecsíkok spagetti tésztával. Köretnek ott van még quinoa, bulgur, kuszkusz, nokedli, különböző tészták, krumplipüré. Szoktam közben hamburgert is csinálni, csilisbab, lasagna... 2-3 napra megcsinálom őket, napi 2-3x eszek ilyesmit, azon kívül meg fehérjés/joghurtos müzli vagy a fent említett mogyoróvajas kenyér vagy valamilyen tojásos dolog (rántotta, tükörtojás, lágytojás, keménytojás + szendvics).
Így sose unok meg semmit, de a rizs+grillcsirke kombóra azóta se szívesen nézek rá :D Nyilván azért az se árt, ha számolod nagyjából a kalóriát, legalább az elején amíg lesz egy kép a fejedben, hogy kb mennyit kell enni, mert lehet csak te gondolod azt hogy tök sokat eszel, közben meg kalóriában épphogy szinten tartás megy.
Ha olyat veszel amit telenyomtak cukorral, akkor sok van benne.
Ha találsz jó minőségűt vagy házilag készítesz, akkor nincs benne sok. De tömegnövelőkben több van, az biztos. Amúgy ha nem ebből áll az étrended, akkor nem hiszem hogy bármiféle hashajtó hatása lenne pár kanálnyi édesítőszeres mogyoróvajnak.
"zsírt nyugodtan emelheted"
Bocsi, elengedhetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!