Antibiotikum mellett edzés? Mennyire rontja a felszívódást?
A párom elkapott egy vírust pár napja, így nekem is antibiotikumot kell szednem 10 napig. Sumetrolimot írt fel a doki. Viszont se neki, se nekem semmi bajom sincs napok óta, és előtte se volt. (Lelet alapján derült ki a vírus.)
Eddig is edzettem, semmi bajom nem volt. Ha elkezdem szedni az antibiotikumot, mellé a normaflore-t, akkor mennyire fog visszavenni? Attól félek hogy a megevett kaja, kreatin, stb csak át fog menni rajtam, és semmi sem szívódik majd fel. Meg minek ilyen hosszú ideig szedni az antibiotikumot, ha semmi bajom sincsen? Ráadásul a diéta kellős közepén vagyok, most nagyon számítana a jó kajálás. Nehezen indult be az egész.
Azért kell a megadott ideig szedni, mert az antibiotikumok a legtöbb jó baktériumodat is pusztítja. Ha azokat legyengített és félbehagyod a kúrát, akkor a rosszak (amik miatt elkezdtem szedni) fognak elterjedni.
Ha eddig nem volt hasmenésed és szedsz mellé probiotikumot, akkor semmi változás nem lesz.
Amúgy ha lelet alapján derült ki, hogy vírusos megbetegedésről van szó, akkor érdekesnek tartom, hogy antibiotikum lett felírva. Az antibiotikum csak a bakteriális fertőzések ellen működik, a vírusokra, gombákra és egyéb kórokozókra semmilyen közvetlen gyógyító hatása nincs. Ha lenne, akkor például a másfél éve terjedő koronavírust is le lehetett volna győzni egy kis antibiotikummal, és nem lett volna globális járvány. Meg vagyok lepődve, ha elmondásod szerint, tényleges laborlelet alapján a párod betegségét vírus okozza, emiatt neki és még neked is antibiotikumot írt fel az orvos. Ettől függetlenül nem tartom kizártnak. Pont azért jelenik meg egyre több multirezisztens baktérium, mert a két forintot nem érő házi orvos teljesen következetlenül, minden szutyokra felírja a lórúgás antibiotikumot, amit aztán Józsi bácsi szed három napig, jobban lesz, abbahagjya, bedobja a fiókba, aztán a szervezetében frankón elkezdenek burjánzani a rezisztens kórokozók, amiket aztán kipisil-kikakil a természetbe, ahol aztán még jobban szaporodhatnak.
Nektek most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljatok. Nem csak közérzetre, hanem ténylegesen is. Ne félj, a megevett kaja és az a fránya kreatin ugyanúgy fel fog szívódni, mint az antibiotikum kúra előtt. Diétázz tovább, szedd a normaflore-t és mindenképp szedd végig az antibiotikumot (még akkor is, ha feleslegesen írta fel a retardált doki), mert ha nem szeded, akkor annak rohadt negatív következményei lehetnek, másokra és a saját szervezetedre nézve is. Antibiotikum kúrát sosem hagyunk félbe, még akkor sem, ha közérzet alapján jobban vagyunk. Ez alapszabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!