Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez az edzesterv mukodokepes?

Ez az edzesterv mukodokepes?

Figyelt kérdés

1.hét: kezdésnek én heti 3 alkalmat javasolnék, nagyjából egyenletesen elosztva. Legyen, mondjuk hétfő-szerda-péntek és akkor még a hétvégénk is szabad. Edzésenként 30 perccel indítunk. Felmegyünk a futópadra, bekapcsoljuk és beállítunk egy olyan tempót, amin szednünk kell a lábunkat, de még nem kell futni. Ezt a tempót fogjuk végig tartani. Heti 3 alkalom, 30 perc az első héten. Cél, hogy leizzadjunk, meg lihegjünk is egy kicsit, de ne ziháljunk.

2.hét: heti 3 alkalom, tempó vagy azonos, vagy egy kicsit emelünk rajta, de a cél ugyanaz – szedjük a lábunkat, de ne fussunk, izzadjunk le, de ne ziháljunk. Az időtartamot viszont 45 percre növeljük alkalmanként.

3.hét: a feladat megegyezik az előző kettővel – tempó, izzadás, lihegés. Az időtartamot 60 percre növeljük.

4.hét: hozzáadunk még egy edzést – heti 4 alkalom, alkalmanként 60 perc, a tempó marad. Az elmúlt 3 hétben a beállított sebesség valószínűleg változni fog, ahogy célunk is kell, hogy legyen a sebesség emelése kis mértékben hétről hétre. A lényeg az, hogy a tempónk ne változzon.

5.hét: négyszer 60 perc, de a gépen 5-8 %-os emelkedést állítsunk be. Meg fogunk lepődni, hogy mennyire megemeli a pulzusunkat a felfele sétálás.

6.hét: az 4 edzésből kettőn (lehetőleg ne az egymást követő napokon) biciklivel fogunk kezdeni. A biciklin 5 perc bemelegítés lesz, majd jön 3 darab 2 perces kör. A kör a következő módon fog kinézni: 30 másodperc mindent bele tekerés, ami a csövön kifér, 90 másodperc laza tekerés. Tehát 5 perc bemelegítés, 3*2 perc (3 kör), majd 5 perc levezetés. Ez után átmegyünk a futógépre és 30 perc tempós séta következik az előző heti paraméterekkel.

7.hét: mind a négy edzést biciklizéssel indítjuk, melyet 30 perc futópad követ.

8.hét: emelünk egyet a biciklis körök számán – 4*2 kör lesz a bemelegítés és a levezetés között. 30 perc futópad követi.

9.hét: ismét emelünk a biciklis közök számán – 5*2 kört fogunk elvégezni. 30 perc futópad követi.

10.hét: a futópadon töltött időt megemeljük 45 percre.

Meg sosem voltam konditeremben, fogyni szeretnek egy jo 10 kilot elsokorben, utana formasodni. Nem neznenek furan, ha csak kardiozni jarnek be?

2021. júl. 6. 10:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Nem
2021. júl. 6. 10:16
 2/13 A kérdező kommentje:
szia, miert nem? illetve mi nem?
2021. júl. 6. 10:21
 3/13 anonim ***** válasza:
19%
Nincs időm megindokolni, sok a dolgom...
2021. júl. 6. 10:47
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor minek irtal valaszt?🤣 Arra volt idod?xd
2021. júl. 6. 10:54
 5/13 anonim ***** válasza:
44%
Figyi, kaptál választ, mit akarsz még?
2021. júl. 6. 11:01
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Szintén nem, és nekem is sok a dolgom
2021. júl. 6. 11:03
 7/13 A kérdező kommentje:
Akkor valaki, akinek esetleg van ideje megindokolna, hogy miert nem jo?
2021. júl. 6. 13:35
 8/13 anonim ***** válasza:
De ez csak kardio. Hianyzik az edzes resze 🤔 Meg miert tobbesszam elso szemelyben irod? 😀 En egy metert se fogok futni 😅
2021. júl. 6. 14:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Csak kimasoltam, kivancsi voltam jo e. Eleinte azert szeretnek kardiozni hogy noveljem az allokepessegem es fogyjak, es utana szeretnek elkezdeni felesben edzeni😅
2021. júl. 6. 15:06
 10/13 anonim ***** válasza:

"Meg sosem voltam konditeremben, fogyni szeretnek egy jo 10 kilot elsokorben, utana formasodni."

És súlyzós edzést is tervezel, vagy csak ezt a maratonfutó előképzést?

A fogyás nem a mozgástól függ, hanem a kalőriamínusztól. HA a futópadon elhasználsz 500 kcalt, majd otthon beversz 3000-et, akkor hízol.

Szerintem már az első edzésen kezd el a súlyzós edzést is, ahhoz is hozzá kell szokni, megtanulni a helyes kivitelezést, ráhangolni az idegrendszered, reflexessé tenni. Jobb, mint 6 hétig futópadon sétálgatni

2021. júl. 6. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!