Mekkora súlynál kell övet használni guggoláshoz?
Figyelt kérdés
Van egy 20 kg-s kettlebellem, azzal tudok guggolni,és mellette 20 kg még, sajnos az a max súlyom itthon. Mivel ez kicsi súly, gondolom nem lenne szükséges öv, nem?Mikortól "kötelező"?2021. máj. 17. 09:17
1/4 anonim válasza:
Az alsóhátra nehezedő nyomást csökkenti.Kezdőknek felesleges.Haladóknak esetleg az utolsó sorozat guggolasoknál felhúzásnál.
Ha mindig rajtad van nem fognak erősődni a merevítőid,tehát káros hatása lesz a kesőbbiekben mikor már a többi izom megerősődőtt.
3/4 MadSeal válasza:
Az övre ne úgy tekints, mint egy védelmi eszköz, mert nem ez a fő funkciója. Nem helyettesíti a jó (légzési)tehnikát, ugyan úgy le tudsz sérülni övvel, mint öv nélkül, és az erősebb emberek, akik 300 felett guggolnak, ugyan úgy bele tudnak biztonságosan guggolni pár kg-al kevesebbe akár öv nélkül is. Az öv abban segít, hogy fokozza a hasűri nyomást, ezáltal nagyobb lesz a törzsed feszessége, így nagyobb erőt tudsz leadni. Olyasmi ez, mint felhúzáshoz/evezéshez a gurtni, vagy nyomásokhoz a csuklószorító, csak egy segédeszköz.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
Igen, én is gondoltam, hogy 40 kg-s felesleges, csak rákérdeztem :)
2021. máj. 17. 09:49
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!