Mi történik ilyenkor az emberrel?
Bonyolultabb természetesen. Sokan edzések közben is folyamatosan visz be gyors cht, ahogy én is, ha úgy érzem, nem volt elég a napim. Ez viszont szintén veszélyes, mert én már megszivattam magam ezzel, hogy iszom a szőlőcukrot, aztán többet vittem be, majd utánna semmit, azt gondolva így jó lesz, aztán hirtelen leesett a vércukorszintem, még szerencse, hogy nem épp a fekvenyomás vagy guggolás közben, hanem csak tricepsz közben volt, így megúsztam szédüléssel. Dehát kikellett tapasztalni, hogy mi merre hány méter :))
Amúgy az igazi profik, akik tényleg ennek élnek és versenyről versenyre járnak, azok szinte mind egytől egyig hányt már. Az ájulás azért már durvább.
Nyilván ilyen is lehetséges,de inkabb másról van szó.Amit te látsz a tubeon az többnyire az enytrem hirtelen magas vérnyomással függ össze.
Ez pedig a valsava manőver.
A profik használjak töbnyire sikerrel.
Valsalva, vagy maximum belégzés nyomástartással – mintha a székletedet szeretnéd kinyomni azért előnyös, mert a gerinc stabilitásához járul hozzá, növeli az erőátvitelt a lábakból a karokba, majd a rúdra. Több súlyemelőnél reflexszerűen jön.
Valsalva-manőver egy jó eszköz, de ha túlzásba viszed ájuláshoz is vezethet extrém esetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!