A Chicken McNuggets meg a Chicken Burger az jó kaja edzés mellé? Ha nem, akkor miért nem?
A Chicken Burgernek ilyen a tápértéke:
Energia (kJ) 1453
Energia (kcal) 347
Zsír (g) 16
amelyből telített zsírsavak(g) 2
Szénhidrát (g) 38
amelyből cukrok (g) 5
Rost (g) 2
Fehérje (g) 11
Só (g) 1.68
Az a vicc, hogy a bolti hus is teli van antibiotikummal, foszforral. Ha frissen bontod (vagy elotted a hentes pultnal frissen bontja a hentes) a vakuumcsomagolt hust, erzed a vegyszerek szagat.
Minden esetre ertem mire gondolsz. Meg a terfogat novelot is ide raknam.
Egyebkent a feherje mint makrotapanyag is polimer, azaz felepitese kozel muanyag.
Én nem vagyok vegán, de egy ideje azért nem eszek húst, csak kb. havi egyszer-egyszer mert néztem videókat arról hogy hogyan is működnek a vágóhidak, meg a húsüzemek...
Mostanában szoktam rá kicsit a mekis kajára, pár hete.
Én úgy tudom, hogy a meki ugyanonnan szerzi be a húsokat, mint a SPAR, Tesco, stb. azokat a húsokat, melyekre rá van írva hogy “100% magyar termék”.
Tehát ilyenszempontból ugyanaz.
Ami a boltban van, az sajnos ugyanúgy tele van antibiotikumokkal...
Vagy ha esetleg a meki mégsem ugyanonnan szerzi a húsokat, akkor sem lehet szerintem rosszabb minőségű, mert konkrétan a bolti húsnál nem igazán lehet rosszabb semmi.
Igazából ha már húst eszek, akkor szabadtartásút kéne vásárolnom, csak olyan helyeken ahol tényleg olyan a hús és minőségi is, 3*-4* annyiba kerül...
Bár lehet hogy akkor azt kéne megvennem és akkor csak hetente 1*-2* enni húst.
Viszont a mekis kaja meg nagyon finom.
Azért vicces hogy azok beszélnek szemét kajáról akik olyan port isznak ami gyártás során keletkezet felesleges szemétből van :D
Nincs vele baj, csak azért legyünk logikusak. Amúgy manapság kb minden kaja szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!