Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gerinc meszesedéssel abba...

Gerinc meszesedéssel abba kell hagynom a súlyzós edzést?

Figyelt kérdés
Még csak nem rég kezdtem el, de nem szeretném abbahagyni. Gerinc meszesedéssel kerülendő a súlyzós edzés, vagy továbbra is csinálhatom??
2020. nov. 17. 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Ezt talán a dolgod tudja megmondani. Kollagént önnél a helyedben az tuti.
2020. nov. 17. 11:07
 2/8 anonim ***** válasza:
*önnél=innék
2020. nov. 17. 11:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Persze, nyilván a doki tudja, csak nem tudok menni hozzá 1,5 hétig. És kiváncsi vagyok a véleményekre, vagy esetleg valakinél hasonló a helyzet.
2020. nov. 17. 11:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Erősíteni mindenkinek kéne, csak egyénre adaptáltan. Nálad nagy jelentősége lesz a core edzésnek, a mélyebb izmok aktiválásának, a fájdalmas mozgásokat kerülni kéne és lehetőleg minimalizálni a gerinc terhelését (pl. ha bolgár guggolást végzel máris jóval kevesebb kompresszió mellett tudod stimulálni a combfeszítőt, mintha háton guggolnál). De ezt nem lehet itt kifejteni egy mondatban, nem ártana egy jó szakember, aki megmutatja, hogy milyen korrektív gyakorlatokat végezz, ízületvédelmet figyelembe véve.
2020. nov. 17. 11:38
 5/8 anonim válasza:
Abba.
2020. nov. 17. 12:26
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És a saját testsulyos edzés? Azt nem kell abbahagyni? Ott ugye kevesebb terhelés éri a gerincet?

2020. nov. 18. 07:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy súlymellény lehet nem lenne rossz. Ha mondjuk guggolsz akkor nem közvetlen a gerincedre nehezedik a súly, mint a rúd esetében, mert jobban eloszlik a plusz teher. De lehet ez sem tenne jót, szóval azért szerintem várd meg a doki véleményét.
2020. nov. 18. 07:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Gondolom számít, hogy 24 éves vagyok, és nincs fajdalmam azon a részen, se sehol.

Más miatt derült ki

2020. nov. 18. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!