Ha hosszasan elhúzzuk az edzést, sokat pihenünk két sorozat között, beszélgetünk az edzőtársakkal, az káros lesz a fejlődésünkre nézve?
Én nem járok terembe,mégis a láb edzésem az utolsó ciklusban már valamivel több, másfél óránál.
Benne karok.
Pedig nem pofázok senkivel.
Nem hatékony az edzésed.
A ritmust megtöröd,nem koncentrálsz a gyakorlatra.
És ha belegondolunk,akkor maga a gyakorlat sem elég intenzív.
Nem ugyanaz ha 3*8 át csinálsz,úgy,hogy az adott izom kb 80%regenerálódott a sorozatok között,vagy 100%ban.
Az első esetben van ugye az a szitu,hogy a 3sorozat egyre nehezebb, utolsó ismétlések nehezen mennek.
Túlterhelted az izmot.Ezzel eléred,hogy fejlődésre kényszeríted.
A másodiknál pedig lazán megcsinálod az utolsó sorozatot is,mert időben széthúzod a terhelést. Sok a pihenő,mégsem erőedzést csinálsz,mert ahhoz még kevés a tárcsa a rúdon,és magas az ismétlés szám.
Tehát végülis egy ratyi az edzésed,és időt is pocsékolsz.
Edzés után nem tudtok dumálni?
Egy 10 perces beszélgető szünet után nem tudsz vissza feküdni a padra az utolsó fekvenyomó sorozatodhoz.
Ilyenkor újból be kéne melegíteni. Szóval vagy veszélynek teszed ki a tested vagy újból bemelegítesz, aminek hatására kevesebb energiád lesz a további gyakorlatokra.
Én nagyon gyorsan edzek, de ez szerintem csak egyéne preferencia. Nagyobb gyakorlatoknál is pl.: gugolás, fekvenyomás is kb 1-1.5 percet pihenek, amit csak onnan tudok hogy 1 zene szám lejátszása alatt legalább 2 sorozatot megszoktam csinálni. Így érzem kényelmesnek.
Még így is fejlődök. Ha erőemelés lenne a cél akkor persze nem jó megközelítés, de ez a testépítő kategória.
“ Még így is fejlődök. Ha erőemelés lenne a cél akkor persze nem jó megközelítés, de ez a testépítő kategória.”
Pedig pont erőemelők mondják ezt
7# Ők meg talán a kisebb volume, azaz kevesebb gyakorlat miatt mondják a rövid edzést.
Viszont jóval többet pihennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!